22.11.2016

Vuoden kuulumiset pikakelauksella

No josko sitä yrittäisi kirjotella!


Mitäs viimeseen vuoteen on mahtunut? Ei mitään kovinkaan erikoista, siksi varmaan kirjottelukin jäänyt. Ledi starttasi kesällä SPKY:n paimennuskisoissa kahdesti: alkukesästä Kaisan kisoissa pistein 46 ja loppukesästä Forssassa pistein 50. Forssan suoritukseen olen siinä mielessä tosi tyytyväinen, että lampaat olivat huomattavasti haastavampia, kuin mihin ollaan treeneissä totuttu, ja pelkäsin, ettei saada edes rataa läpi. Mutkikasta menoa se olikin kyllä, mutta päästiin loppuun asti. Paimennusta trenailtiin jonkun verran Kaisalla ja yhden viikonlopun ajan kelpiepäivillä Laitilassa sekä vuohilla että naudoilla.


Kamille kertyi kaksi tokokoetta, toukokuussa jäätiin ilman tulosta, syyskuussa VOI3. Ja sen myötä armahdin Kamin tokokoeurasta. Me ollaan samojen asioiden (lähinnä tunnari) kanssa painittu jo monta vuotta ilman edistystä ja se vaan ahistaa molempia. Koira on kuitenkin kohta jo 9 v, turhaa mä sitä enää tokokokeilla kiusaan, kun kumpikaan ei niistä nauti.


Ledin kanssa jäi tokokokeet tältä vuodelta, kun sen pitää seuraavaksi startata kanssa voittajassa, mutta kaukot (ja vähän tunnarikin) on edelleen kesken. Kaukot näytti jo keväällä edistyvän, mutta sitten alkukesästä Lepalla oli useemman kerran selkä tosi kipiä, enkä voinut kaukoja treenata. Enkä edelleenkään oikein uskalla niistä niuhottaa, kun en tiedä onko tekniikan takana fyysiset rajoitteet. Ongelmanahan on eniten seiso-maahan-seiso vaihdot, joissa koira edistää. Ja maasta ylösnouseminen on se, mikä sattuu Ledin selkään eniten, sillon kun sillä on selkä kipeä, niin en voi tietää varmaksi tuntuuko se aina jossain määrin inhalta. Katsotaan palataanko sen kanssa vielä tokokoekehiin.


Loppukesästä lähdin sitten kokeilemaan jotain uutta ja osallistuin ATT:n rally-tokokurssille. No sehän olikin hauskaa. Tokokoiralla melkein kaikki alo-luokan kuviot on heti suoritettavissa, Ledille nyt piti eteentulo ja oikealta sivulle kiertäminen opettaa ja molemmille saksalainen, mutta noi muuten on saanut vaan tehdä onnistumisia ja pitää hauskaa, eikä "tapella" Kaminkaan kanssa hölmöilyistä. Ehkäpä siksi varsinkin Kami on ihan liekeissä tästä lajista, vähän turhankin paljon :D Lediä vähän ahistaa seuraaminen remmissä, joka voi hipaista hänen herkkää hipiäänsä, ja toisaalta kyltit, jotka voi hyökätä kimppuun... Mutta on sekin viime aikoina alkanut vähän relata.


Yhden kurssin, jossa opeteltiin kaikki alo-luokan kyltit, ja parin irtotreenikerran jälkeen tulikin heti lähdettyä Lohjalle rally-tokokisoihin viime viikonloppuna. Ledin vuoro oli ekaksi, heti radan alussa oleva pujottelu juosten oli vähän "hui kauhistus", mutta selvittiin suht kunnialla. Muut kyltit nyt onkin aika peruskauraa, yhden vasemman käännöksen uusin, kun Ledi istahti. Pisteitä 97 ja toinen sija. Kamilla oli hauskaa. Se puski ja höyrysi kuin painekattila :D Viimesillä kylteillä leuatkin louskui ja räkä lensi, ei ehkä olisi pitänyt kehua sitä radan aikana Ledi-tyyliin. Mutta pistemenetyksiä vain yksi -1 spiraalin höntyilyistä eli 99 pistettä ja luokkavoitto!
Videot:
Ledi
Kami
Seuraavat kisatkin on jo tiedossa...


Kesä ja syksykin meni paljolti veneillessä...









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti