18.6.2014

Tokoa ja paimennusta

Viime viikolla Nuuskujen treeneissä oli oikein hyvin Ledille sopivaa häiriötreeniä. Tehtiin ensiksi kaikki koirakot samaan aikaan seuruuta ruudussa. Siis ihan ihan lyhyitä pätkiä ja käännöksiä, mutta kovassa häiriössä. Muutamaan kertaan sai Ledille kontaktin pysymisestä huomauttaa, mutta ei jäänyt ollenkaan jumimaan muiden tuijottamiseen.

Toisena treeninä oli koirat istumassa rivissä ja sieltä yksitellen kutsuttiin luokse. Kerran Ledi valui makuulle, kun oli pidempi odotus, mutta muuten ei reagoinut muiden touhuihin. Omasta kutsusta lähti aavistuksen varovaisesti liikkeelle.

Sitten tehtiin vielä kaksi vapaavalintaista liikettä putkeen liikkuroituna. Ledin kanssa tein liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon. Luoksetulon perusasento vähän vino, muuten hyvät. Kamin kanssa tein hyppynoudon ja liikkeestä istumisen. Noudossa pureskeli aika roimasti, muuten ok. Muiden tehdessä liikkeitä tein Kamin kanssa kaukoja, joissa se on ollut nyt taas vähän jähmeä. Vissiin seisomisen käsky-sanan vaihto vähän aiheuttaa epävarmuutta. Loppuun vielä paikallaistuminen ja -makuu (Kami).

Kotosallakin on treenailtu tokoa aika ahkeraan uudella nurmikentällä :) Ledi on oppinut aika vauhdikkaan ruudun, täytyy vaan olla pysäytyskäskyn kanssa aika tarkkana, Ledi kun juoksee helposti yli takarajankin. Kamin kanssa olen muutaman tunnaritornin tehnyt, ekalla kerralla ei meinannut taas onnistua ollenkaan, seuraavana päivänä toi ekalla oman enkä jaksanut tahkoa sitä enempää. Kaukot on vähän parempaan suuntaan menossa.

Ledin kanssa muuten osallistutaan parin viikon päästä tokon SM-kisojen alo-luokkaan Nuuskujen joukkueessa, aika jännää!

Eilen oltiin pitkästä aikaa paimentamassakin. Oisko viime kerta ollut ne vappukisat? Tehtiin poispäinajoa vahvassa sivuvedossa. Koirat liinassa, että sai autettua siinä sivuetäisyyden otossa. Ekalla kerralla Kamin kanssa sählättiin ihan huolella. Akka ei tajunnut, että miten liinan kanssa pelataan eikä uskonut vedon vahvuuteen. Ledin kanssa eka kierros oli suht ok, varsinkin loppuosa. Tokalla kierroksella sain molempien kanssa oikein hyvät suoritukset. Ja loppuun vielä yhdet haut kahden tolppakoiran välistä, nämä suht ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti