10.6.2013

Kennelleiri

Viikonloppuna oli ohjelmassa vuotuinen Kelmi-Nallikallion kennelleiri. Tänä vuonna leireiltiin Mäntysalojen plantaaseilla Paimiossa. Sää suosi ja porukkaa oli kivasti paikalla, hieno viikonloppu!

Ekaa kertaa näissä tapahtumissa me jätettiin ohjatut aksat väliin. Mä en nyt halua ottaa mitään ulkopuolisia koulutuksia, koska niissä tulee helposti tehtyä "liikaa" ja sitten rupeaa ahdistamaan koiran takia... Omalla ajalla käytiin vähän aksakentällä, Ledi teki rengasta eri suunnista ja ohjaaja seisten renkaan takana millon mitenkin päin ja takaaleikkauksilla ja ja ja... Kaikki oikein. Eli kyllä se osaa, kisoissa vaan jännätään molemmat niin paljon. Kamikin pääsi vähän höntsäilemään :)

Lauantaina kuitenkin se pääohjelma meille oli toko. Aamupäivällä oli sessiot Katjan kanssa ja iltapäivällä Lotan kanssa. Katjalta sain hyviä eväitä siihen, miten Ledin seuruuta ruvetaan rakentamaan eteenpäin, nythän se on ihan namikädessä kiinni. Vihdoinkin jotain lisäapuja tähän isoon ongelmaan!

Kamin kanssa tehtiin ruutua, jätetään nyt siitä se näyttö pois ja tehdään eri suunnista ja etäisyyksiltä lähetyksiä vaan paljon, että se hokaa sen paikan kunnolla.

Lotan kanssa Ledin teki vähän käskytystä hypyllä ja palkka siis siitä sivulla pysymisestä. Ekalla kerralla valmis-sanasta karkasi hypylle, mutta muutoin malttoi. Lisäksi tehtiin luoksepäästävyys ja häiriötä koiran pysyessä perusasennossa, palkkaa katsekontaktista. Loppuun vielä muutamat liikkeestä jäävät, seisominen oli vallan hukassa.

Kamin kanssa tehtiin Lotan osiossa luoksetulon stoppeja tötsän kierroilla, alkoi löytymään hyviä toppeja kun lelu lensi heti taakse Lotan toimesta. Yksi pysäytys otettiin oikeana liikkeenäkin, siinä vähän valui, muttei niin pahasti kuin yleensä. Paljon siis vaan noita kierroista toppaamisia, että alkaisi tekniikka löytyä.

Sunnuntaina käytiin ensiksi Kaisalla paimentamassa ja sitten ajettiin verijäljet! Paimennuksessa Kami teki kaksi pätkää, joissa haku, poispäin kuljetus haastavaan suuntaan ja sitten osio tasapainokuljetusta. Hauissa olin auttamassa lähellä lampaita, ekaa kertaa moneen kymmeneen treenikertaan Kami teki aika säädyllisen haun! Ja molemmilla kerroilla. Poispäinajo ekalla lammasryhmällä oli ihan mahdotonta valtaisan vedon takia, joten otettiin lampaat vaan haltuun ja kuljetettiin tasapainossa. Tokalla ryhmällä onnistuttiin vähän paremmin, Kami flankit ei vaan tahtonut oikein aueta.

Ledi teki verkkotarhalla poispäinkuljetusta. Tätä tehtiin viimeksi isolla pellolla pitkää suoraa, se oli paaljon helpompaa kuin tarhalla, kun siinä ei saa koira (eikä ohjaajakaan) kunnon visiota suunnasta kun koko ajan ollaan jo kääntymässä. Meni siis aika säheltäen... Toisella kierroksella otettiin aidan ja lampaiden väliin "tunkeutumista" eli aidalta irrotusta, tämän Leps hoiti aika kivasti.

Sitten verijälkimetsään. Tämä oli yllättäen ehkä viikonlopun paras anti meille! Kamille tehtiin jo edellisenä iltana noin 550 m pitkä jälki, joten se oli ajettaessa noin 20 h vanha. Lyhyt kova sadekuuro saatiin ennen metsään menoa, joten metsässä oli kivan viileää. Ekan pätkän Kami veti tosi suoraan jäljen päällä, makaus tutkittiin tarkkaan ja sitten pieni pyörähdys ennen kuin löytyi suunta mihin makaukselta jatkettiin. Tässä vaiheessa huomasi myös perässä kulkevat "tuomarin ja oppaan", joita hetken katseli, että mitäs siellä tuppisuina seisotte. Tuli siis tähänkin totutettua. Toka pätkä oli se pisin, siellä muutamalla aukealla tuli vähän pyörimistä, varmaan riistan hajuja jonkun verran. Palasi kuitenkin aina takaisin jäljelle ja toinenkin makaus löytyi hyvin sekä siitä loppupätkä loppupalkalle. Aivan loistavasti vedetty! Kyllä tällä kuulemma ykköstulos pitäisi kokeessa irrota eli syksyksi voisi oikeasti semmosta yrittää saada ohjelmaan...

Ledille oli tehty noin 300 m jälki ja sehän vedettiin taas professorin tyyliin ihan tarkasti jäljen päällä ja sopivan rauhallista vauhtia. Aika lopussa tuli hetkellinen eksyminen, kun verijälki seurasi hetken polkua ja sitten taittoi siitä pois. Siinä pyörittiin vähän ja Ledi taisi hukata ajatuksensa, kun jäi vain seisoskelemaan. Yhdellä käskyllä jatkoi hommia, löysi jäljen ja pääsi loppupalkalle asti. Hyvä Lepsis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti