11.6.2014

Kennelleiri

Viime viikonloppu vietettiin kelpie-porukassa Mäntysalojen tiluksilla. Lähdin kelposten kanssa jo perjantaina paikan päälle telttailemaan, vaikkei meillä pe mitään treenejä siellä vielä ollut. Kunhan seurailtiin muiden aksaa, lenkkeiltiin ja höpöteltiin kuulumisia.

Lauantaina oli molemmilla pojilla Heidi Pesosen tokotreenit. Kamin kanssa tahkottiin tunnaria. Alkuun Heidi halusi nähdä, että mitä Kami siinä tekee ja Kamihan näytti pahimmat puolensa tunnarista, jonka vieras on vienyt: se napsi suuhunsa mitä kapuloita tahansa, järsi niitä palasiksi, kiikutti omansa hornan tuuttiin ja mitä kaikkea. Kokeiltiin rivin nuuhkimista koira kytkettynä, alkuun teki kivasti, mutta sitten rupesi sähläämään siinäkin. Mä olin jo valmis taas luovuttamaan, mutta kouluttaja halusi vielä kokeilla tunnareista rakennettua pinoa, jossa oma on jossain välissä. Ja sehän toimi! Kami teki sen kolmasti eikä närppinyt vääriä! Vaikka vieras vei kapulan JA tuli toistoja, niin ei hermostunut vaan teki hyvin. Tätä täytyy nyt jatkaa, ehkä se tunnaririvi on sitten niin tylsä (helppo?), että siinä voi säheltää mitä vaan.

Ledin kanssa tehtiin häiriötreeniä. Aluksi koira maassa ja siinä pitää pysyä vaikka kouluttaja houkutteli namilla. Ja ei riitä edes se, että pysyy vaan pitää ottaa kontakia ohjaajaan. Monta kertaa meni aluksi lankaan (tämmöstä ei ole ennen tehty), mutta hokasi lopulta homman. Sitten perusasennossa kouluttajan kolistellessa hyppyä, saatiinpa luopumaan siitäkin. täytyy nyt ruveta huomauttelemaan tosissaan noista ympäristön bongailuista työn lomassa.

Iltapäivällä käytiin vetämässä metsään kahdeksan eri pituista verijälkeä muhimaan, sitten saunaan, grillausta, illan istumista...

Sunnuntaina Ledi teki aamupäivästä jälkensä, joka oli ihan täyspitkä avo-luokan jälki. Oikein hyvin teki! Kamille tein lyhyemmän jäljen, mutta maasto oli vähän hankala ja kulma oli ekaa kertaa katkokulmana. Tosin jälkikäteen asiaa tarkasteltua niin eihän se ollutkaan ihan oikeanlainen katkokulma, siitä nimittäin puuttui se viimeinen 10 m osuus... Eli oli vain käännös 90 astetta, 3 m suoraa,  käännös 90 astetta, 15 m suoraan. No ehkä se oli sitten hyvä harjoitus katkokulmalle ;) Tämän Kami ainakin hoiti ihan ongelmitta, muutenkin teki kerrankin hyvä treenijäljen eikä pöljäillyt.

Omien koirien lisäksi tuli sitten käveltyä ne kaikki muutkin kuusi jälkeä, koska suurin osa jäljestäjistä olivat ihan ensikertalaisia... Eli ainakin tuli huinittua metsässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti