21.2.2011

Hyppytekniikkaseminaari
Viikonloppuna opiskeltiin hyppytekniikkaa Ulla Kaukosen opeissa. 8 tuntia lauantaina ja toinen samanmoinen rykäsy sunnuntaina. Oli teoriaa, oppimista toisten koiria seuraamalla ja osuus oman koiran kanssa. Omasta suorituksesta ei nähnyt oikestaan mitään, kun oli koiran edessä tai takana, mutta videoita saan myöhemmin, josko niistä sitten näkisi miten Kami homman hoiti.

Lauantaina tehtiin kahta harjoitusta, set point:sekä perussarjaa:Set point-harjoituksessa Kami yhden kerran esitti kelpiemäisen takajalat suoraksi leiskautuksen, mutta muuten niitä ei viikonlopun aikana näkynyt. Perussarjalla teki oikein kivasti töitä. Ekalla kerralla tuli niin vauhdilla, että meinasi vika väli (6 jalanmittaa) käydä ahtaaksi. Toisella kerralla olin ihan varma, että leiskauttaa kaksi viimeistä hyppyä kerralla, kuten muutamat tekikin, mutta eipä mitä, sehän keskitty ja teki oikein nätisti.

Tein harjoitukset pääosin koiran vastaanottamalla, kun lähetyksessä se katsoi kyllä esteiden takana olevaa targettia, mutta lähtöluvan saatua vilkasi aina vielä mua ja se häiritsi ekaa hyppyä. Lisää target-harjoituksia siis.

Sunnuntaina oli kolme eri sarjaa vuorossa, askeleen pidennys:alastulo-harjoitus:sekä liikkuva hyppy:Askeleen pidennystreenissä, jokainen väli oli siis jalanmitan pidempi kuin edellinen, ei ongelmaa. Alastuloharjoituksessa koira joutui okserilta laskeutuessa tekemään töitä saadaksen painon taas takapäälle seuraava hyppyä varten. Tätä tehtiin muutaman kerran korkeuksia nostaen. Viimenen harjotus olikin sitten Kamin mieleen, sitä kun tehtiin monta kertaa viimestä väliä pidentäen ja lopuksi taas lyhentäen. Koiran piti siis venyttää hyppyjä, jotta pääsee vikan välinkin in-outtina eli ottamatta askelta sinne väliin.

Mielenkiintoinen oli viikonloppu, aika rakettitiedettä koiran hypyistäkin halutessa saa ;) Ja paljon saisi uhrata aikaa hyppytekniikkatreeneille... Kami sai kehuja kokoamistaidoistaan, etäisyyden arvioinnista ja kropan käytöstä. No eipä se noissa harjotuksissa päässytkään esittelemään niitä radalla tekemiään hyppyjä... Varsinkin perussarjaa suositeltiin sen kanssa tekemään.

Ja voi vitsit kun mun uusi C6-00 kopsasi hyvät muistiinpanot ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti