4.2.2011

Viikon treenit

Tällä viikolla on taas treenattu tiistaina ohjatusti aksaa, eilen paimennus ja tänään omatoimiaksaa. Plus bonuksena kotona tunnaria! Joo-o, mä edelleen olen yrittänyt saada jotain aikaiseksi sen suhteen. Nyt on otettu pari sessiota pimeässä ja ainakin on saatu koira aidosti käyttämään nenää, kova nuuskutus kuuluu. Kahdella kapulalla onnistumisprosentti on ollut 100, kolmella on yritetty kerran ja pieleen meni.

Tiistaitreenien rata näytti tältä:

Aika hauskanen rata. Puomi-putki oli siitä ongelmallinen, että kun se oli kerran tehty, rupesi koira ennekoimaan putkea, eikä tullut enää yhtä hyvin alas asti. Keppien avokulma (sylkkärillä) oli vähän fifty-sixty riippuen siitä koska vapautin koiran kepeille. Ei se oikein aktiivisesti ekaa väliä hae, kunhan aloittaa pujottelun just siitä välistä mihin nenä näyttää... Hmph. Mutta noin muuten oli kiva rata ja hyvää menoa, mitä nyt koira veti taas itsensä AIVAN piippuun.

Eilen paimennuksessa piti vähän koiran kanssa "keskustella", että täytyykö käskyjä noudattaa (ja heti) vai voisko vaan pyörittää lampaita oman mielen mukaan. Kun olisi ollut vauhtia tassuissa! Muutamaan kertaan Kami sai kunnon kiroilut niskaansa ja sitten malttoi taas jonkin aikaa vastaanottaa käskyjä nöyrästi ja homma toimi. Meillä oli "lammasagilitya" eli lampaat piti saada matalan esteen yli (niiden mielestä oli kyllä paljon helmpompaa kiertää este kuin mennä yli) ja lisäksi kipitellä maahan kumotun pk-esteen yli. Niinä hetkinä kun koira oli vastaanottavainen käskyille toimi homma kivasti.

Tänä aamuna käytiin vielä hallilla treenailemassa ASB-lehdestä kopsattua ratapätkää, 7-hyppy tosin laitettiin hypättäväksi toiseen suuntaan...

3-4-väliin tuli tungettua esteet vähän turhan lähelle toisiaan ja se tuotti ongelmia (varsinkin kohdassa 11-12), mutta muuten meni ihan kivasti.

Sunnuntaina matkataankin sitten Mian ja Ansan kanssa Hyvinkäälle. Siellä olisi iltapuhteiksi kolme kisaa tarjolla... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti