28.1.2011

Paimennusta ja aksaa

Eilen sujui paimennus taas vähän jouhevammin kuin viime kerroilla. Treeni tehtiin vain kahden lampaan kanssa. Toinen niistä tykkäsi kirmata maneesin peilille aina kun vain suinkin pystyi, toinen taas oli sitä mieltä, että maneesin keskellä on kiva möllöttää. Mitään kiinnostusta niillä ei ollut keskenään laumautua, haastavaa siis!

Harjoituksessa oli tötsillä merkattu noin 3x3m neliö, johon lampaat piti saada seisoskelemaan noin 10 sekunniksi, ohjaaja ei saanut olla ruudun vierellä. Ja ruutu oli tietenkin kohtuu lähellä peiliä, joten se toinen lammas yritti koko ajan karata sinne. Muutaman yrityksen jälkeen Kaisa vinkkasi mulle, mihin mun kannattaisi itse sijoittua ja johan saatiin lambit kiltisti ruutuun. Sitten tehtiin pieni siivekkeiden pujottelu tasapainokuljetuksena, että koira pääsi viilauksen jälkeen vähän vapaammin touhuamaan.

Toisella kierroksella oli lammaskaksikosta möllöttäjä vaihdettu toiseen (möllöttäjä meni puskemaan peilin rikki ja sai vekin päähänsä) ja nämä kaksi viihtyivätkin paremmin keskenään. Ja kun peilikin oli peitetty, etteivät lampaat mene sirpaleisiin, niin homma olikin huomattavasti helpompi.

Tänään käväsin aamulla hallilla treenaamassa. Teemana ohjaajan jättäytyminen taakse kontakteilla, palkkana/houkuttimena reippaalle alastulolle oli putki suoraan kontaktin edessä. Näitä tein A:lla ja puomilla. Lisäksi vähän vaikeaa keppien avokulmaa, siinä saatiin kyllä virheitäkin aikaiseksi, kun koira ei vaan malttanut tsekata mistä kepit alkaa vaan aloitti tokasta välistä, kun linja kerran hypyltä sinne vei...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti