31.12.2012

Vuosi pulkassa

Se alkaa olla tämä vuosi lusittu. Eilen päästiin vielä aksaamaan Kelmi-Nallikallion aksapäivään Saloon, kouluttajana Satu Hilli. Olipas kiva päästä radalle melkein kuukauden tauon jälkeen!

Ledi oli peruskiltti kiva itsensä. Mitä nyt A:lla himmaili kovasti.

Ja Kami oli oma vouho itsensä, mutta ah, niin taitava :) Olipas sen kanssa taas oikein ilo aksata.


Mites muuten tämä vuosi sujui. Palataas kertaamaan vuoden tavotteita ja miten niiden kanssa kävi:
KAMI

Agility: Viimeset sertit (mahdollista vastaanottaa aikaisintaan maalis-huhtikuussa) -> agility- ja hyppyvalion tittelit. Arvokisanollat kasaan, SM-kisoista kaksi tuloksellista rataa. Nollien kerääminen tällä hetkellä vähän ahistaa, kun on koko ajan vaan kisataukoa. Ja jos kisaaminen menee liikaa ”nollien keräämiseksi” niin niitä tuskin tippuu…  Mutta tavoite on tämä, katsotaan täytyykö. TopTeam-valmennuksista pyritään ottamaan kaikki irti ja kehittämään sitä nollavarmuutta.
Hyppyvalion titteli saatiin, mutta aksapuolen serti jäi saamatta. Monta kertaa Kami oli kyllä se eka, jolle serti ei siirry. Mutta eipä tämä maata kaada, kyllä se serti vielä sieltä tulee. Tuplanollaa ei ennen kesän arvokisoja saatu, joten arvokisoihin ei ollut asiaa. Se vähän harmitti. Nyt on onneksi ensi kaudelle tuplanolla jo alla :) Keväällä tuli kisattua vähän liikaa, nyt syksyllä on kisattu tosi vähän.

Paimennus: Kai sitä ensi kesänäkin voisi muutamat kisat käydä. Mennee loppukesään, kun talvitauolta palautuminen vie aikansa. Ja ne haut tars saada kuntoon… PPR1-titteli olis kova juttu.
Paimennus ei viime kesänä oikein lähtenyt rullaamaan. Haut meni vaan koko ajan huonompaa suuntaan... Taidettiin osallistua yhteen SPKY:n kisaa ja yhteen SBCAK:n kisaan, molemmista 0 pistettä. Toiseenkin SBCAK:n kisaan ilmottauduin, mutta iski ketutus ja jäi koko laji tauolle.

Toko: Hmmmm… Tekisi mieli kisoihin vielä lähteä, mutta voittajaan on turha mennä, jos tunnari, ruutu, metalli ja luoksarin pysäytykset ei ole kunnossa. Ja avoimeen ei jaksa enää mennä. En siis lyö lukkoon mitään tavotteita.
Tokoiltu ei olla oikeastaan yhtään...

Muut: Koiran pysyminen terveenä!! Jos saadaan PPR1-tunnus, niin voisi piruuttaan viedä Kamin joskus näytille käyttöluokkaan. BH?
Suht terveenä ollaan pysytty, tämä hyvä :) Yhdellä näyttelyllä Kamia rääkkäsin, koska Ledikin oli menossa. Sieltä avoimen luokan EH.

LEDI

Agility: Viralliset kisat ei ole vielä ensi vuonna ajatuksissa, mutta jos koiran saisi kisavalmiiksi niin voitaisiin heti vuonna 2013 aloittaa. Kaikki esteet ja ohjaukset siis tutuiksi. Kenties jokunen epis-startti.
Epis-startteja otettiin jokunen ja aksa on ihan hyvällä mallilla. Tammikuun ekana viikonloppuna aloitetaankin virallinen kisaura, jänskää!

Paimennus: Sytytellään keväällä ja katsotaan onko pohjia jatkaa pidemmälle.
Ledikään ei pahemmin päässyt paimentamaan, kun ohjaaja kyllästyi hommaan... Kennelleirillä se pääsi sytyttelemään ja kyllä sillä palikoita olisi. Ja parempi ajatus kaaresta ja etäisyydestä kuin Kamilla.

Toko: Alokas-luokkaa voisi loppukesästä harkita, jos vaan aktivoidutaan treenaamisessa. Virallinen tavoite ALO1.
Tokoiltu ei olla Ledinkään kanssa...

Muut: Koiran pysyminen terveenä!! ”Pakollisen” näyttelytuloksen haku väh. 15 kk iässä. Luustokuvaukset. Murrosiästä selviäminen ;) Poikien välien pysyminen kaverillisina.  
Terveenä on pysynyt, näyttelyistä saatiin EH, luusto kuvattu ihan hyväksi ja pojat ovat edelleen parhaita kavereita. :)

Tulosten puolesta nyt ei ehkä tavoitteisiin kauheesti päästy, mutta kaiken kaikkiaan hyvä vuosi! :)


Hyvää Uutta Vuotta kaikille!!

1 kommentti: