17.7.2013

Pässipaimennusta

Eilen käytiin taas paimentamassa. Nyt oli kyllä oikein hyvät treenit molemmille!

Ekalla kierroksella otettiin pässit häkistä, kuljetettiin pitkä "pujottelurata" ja loppuun häkitys. Laumana oli kolme pässiä, joilla oli vahva veto verkkotarhalle, jossa oli loput pässit sekä uuhien luo varikolle.

Kami aloitti ja teki hyvää työtä. Se oli ihan fiiliksissä, kun pässejä sai kunnolla työstää kropalla... Häkityksessä tuli pikku stiplu eli tulivat ensiksi oven ohi, mutta eivät päässeet häkin taakse asti vaan saatiin siitä vielä aika sujuva häkitys.

Ledin kanssa arvellutti saako se lauman pidettyä hanskassa, mutta hyvinhän se veti! Tämmöset hommat on sille hyviä, kun joutuu ja saa oikeesti tehdä töitä koko ajan niin ei ajatuskaan ehdi katketa välillä. Häkityksessä pässit pääsi vähän valumaan mun perään ja ovella Ledi joutui aika paljon niitä painostamaan, kun jumittivat, mutta sehän painostikin! Tiukkana tuijotti pässien naamoja tippaakaan perääntymättä tahi hötkyilemättä ja lopulta antoivat pässyt periksi ja kääntyivät häkkiin, hienoa Leps!

Tokalla kierroksella otettiin toinen osa pässilaumasta "käsittelyyn" ja niiden kanssa tehtiin kiemurauraa häkissä olevien pässien ympärillä. Veto häkille oli siis todella kova. Kami kerran missasi porukan kun menin uhkarohkeasti turhan lähelle häkkiä, mutta hyvinpä se osasi lauman irrottaakin häkin reunasta vaikka helppo homma se ei ollut. Ja sen jälkeen olikin Kamin jalkatyöskentely sen verran vikkelää, että toista kertaa ei pässejä yrityksistään huolimatta karkuun päässyt. Kyllä loisti Kamin silmät, kun sai kunnolla tehdä töitä ja pelata kropallaan. Puskee, puskee, pässit kulkee kulkee...

Ledi yllätti tällä kierroksella totaalisesti saamalla karanneet pässit häkin reunasta irti! Enpä olisi uskonut, että sillä on voimaa, uskallusta ja ymmärrystä siihen hommaan. Ja hyvin sekin piti lauman hallussa, kun ei mennyt liian lähelle häkkiä. Oli jopa niin fiiliksissä, että unohti jänskätä paimennussauvaa vaan otti siitä paineen nöyrästi vastaan ja korjasi tarpeen tullen etäisyyttä.

Hjuva fiilis jäi sekä ohjaajalle että koirille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti