23.5.2014

Operaatio Pamaus

Jahas, nyt aloitettu Operaatio Pamaus eli suurimman esteen selätys Kamin tiellä jälkivalioksi ;) Ajatus on saada Kami uskomaan, että siinä puussa kiinniolemisessa ei ole mitään outoa vaan siinä kohdin on Tehtävä: vahdi edessäsi olevia herkkuja, pamauksen jälkeen saat ne.

Tein homman ensiksi pari päivää sitten kerran ilman pamausta eli koira valjaissa kiinni puuhun, herkkujen levitys eteen, mutta niin, ettei se niihin yllä, ohjaajan poistuminen vähän matkan päähän ja paluu vapauttamaan koira herkuille.

Eilen tehtiin sama starttiaseen laukauksella höystettynä. Laukaus ammuttiin tarpeeksi kaukaa, koira ei edes hätkähtänyt sitä ja söi herkkunsa innolla. Tosin herkkujen jälkeen sille tuli vähän epäluuloinen ilme, että oliko tässä sittenkin joku koira haudattuna... Sinänsä hyvä, että saa tuon pienen epävarmuuden provosoitua esille, josko toistoilla sen saisi sitten myös selätettyä.

Ensi kerralla laukaus vähän lähempää ja sitten joskus ajan myötä muissakin paikoissa ja muiden koirien seurassa jne. Mutta aina koira valjaissa, herkut laukauksen suunnassa ja herkut oltava todella hyvää! Tällä hetkellä herkkuina toimii lihainen lampaan rasva. Toivottavasti ongelman saisi tällä tavalla syksyyn mennessä selätettyä ja pääsisi syksyllä vielä johonkin mejä-kokeeseen...

1 kommentti:

  1. Tsemppiä! :) Kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta ja voitte varmasti onnistua. :)

    VastaaPoista