4.11.2014

Syksyä eteenpäin

Ohhoh, blogikin näköjään hiljentynyt syksyyn...

Tokoilemassa ollaan käyty Nuuskujen treeneissä kerta viikkoon ja jotain omatoimitokoa kotona. Nyt ei ole mitään kokeita kiikarissa, joten järjestelmällinen treenaaminenkin on tauolla. Tällä viikolla alkaa sisätreenit, josko sitä vähän taas piristyisi hommassa, kun saa treenata valaistuissa olosuhteissa ;)

Paimentamassa ollaan käyty kahdesti. Reilu viikko sitten tehtiin yksi kierros lampaiden suppiloon laittamista ja sitten isolla pellolla haku, tasapainokuljetus ja poispäinajoa. Suppilotreeni meni molemmilla aika helposti. Isolla pellolla menin molempien kanssa haussa aika lähelle laumaa, Ledi teki kivan haun, vähän turhan reipas nosto, mutta rauhottui hyvin kuljettamaan. Poispäinajo oli pois vedosta päin ja lampaat eteni Lepan kanssa aikas tökkien, yrittivät koko ajan vaan syödä. Mutta saatiin homma hanskattua.

Kamikin teki suht säädyllisen haun ja voi että kuinka hyvä rytmi ja suunta saatiin poispäinajoon. Se oli oikein nautintoa :)

Viime sunnuntaina tehtiin peruskuljetusta etäisyyttä silmällä pitäen. Lepa veti omaan rauhalliseen tyyliinsä, sitä ei pahemmin tarvinnut opastaa. Kamia saikin sitten muistutella etäisyydestä senkin edestä... Toinen kierros tehtiin kolmen karitsan laumalla, että saatiin vähän haastetta hommaan ;) Lepan kanssa nekin oli ihan iisit, koska se pitää etäisyyden ja liikkuu sopivan pehmeästi. Kami puolestaan puski niitäkin hajottaen pakkaa koko ajan, puuh. On se vaan puupää!

Eilen molemmat pojat pääsi fyssarin käsittelyyn ja kovasti oli jumissa takaosa molemmilla. Toivottavasti nyt helppaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti