26.1.2015

Tokoillen talveen

Jahas, oisko se taas jonkun pienen päivityksen aika... Lähinnä ollaan tokoiltu, uudet säännöt toi lisäintoa hommaan ja samoin Seren kurssi, jota nyt käydään.

Serellä oli ekalla kerralla aiheena seuruu ja tunnari. Mulla oli Lepa mukana ja halusin vinkkejä tunnarin aloittamiseen. Tehtiin siellä yksi sessio hajutunnistusta lasipurkeissa olevilla oikealla ja väärällä kapulalla ja vaikutti lupaavalta. Viime viikolla sain itsellekin sopivat purkit hommattua ja yksi sessio otettiin kotona sekä Kamin että Lepan kanssa, eiköhän se siitä ala aueta...

Serellä pohdittiin myös peruutusta seuruussa, se kun tulee muuttumaan uusien sääntöjen myötä askelsiirtymistä oikeaksi peruuttamiseksi. Tätä olen nyt vähän aloitellut molempien koirien kanssa. Kamin ongelma on se, että tekee helposti askelsiirtyminä hypähtämällä taaksepäin ja menee heti istumaan. Ledi puolestaan väistää mua ihan hitosti ja hypähtelee koko ajan poikittain mua kohti. Takkuista on tämä!

Merkin kiertoa on tehty muutamaan kertaan, Kamilla helposti tulee mukaan haukahdus, mutta mä toivon, että kokeessa on kuitenkin matalammassa vireessä kuin Doxxin hallilla ja pysyy hiljaa. Lepa helposti yrittää ennakoida pysäytystä paluumatkalla, täytyy tehdä näitä nyt usein ja pelkästään ilman pysähdyksiä. Liikkeestä istumista on kanssa aloteltu Lepan kanssa, välillä on oikein hyvä, välillä ei taas meinaa millään pystyä tekemään muuta kuin seisomaan.

Ja EVL:n paikallaistuminen & -makuuhässäkkää kokeiltiin kerran. Kamia vähän tahmasi takana kulkeva liikkuri, joka antoi siis luvan siihen kaukomaahanmenoon ja luoksetulokutsuun. Teki kyllä hommat, mutta hittaasti. Mutta eiköhän tämäkin muutamalla toistolla ala tulla tutuksi.

Viime viikolla Kami oli muutaman päivän vatsa ihan kuralla. Toivottavasti se ei johdu edellispäivänä saamistaan namipaloista, jotka oli keitettyä sian sydäntä. On se niitä ennen ainakin syönyt ilman ongelmia, nyt tosin ei vähään aikaan ole niitä ollut. Mutta ovat treeninameina hyviä, joten toivon, että niitä voisi vastaisuudessakin käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti