21.4.2015

Paimennusta ja tokoa

Viime viikolla tokoiltiin maanantaina ja keskiviikkona. Maanantaina toimittiin Ledin kanssa parin liikkeen demokoirina AN:n kurssilaisille. Lepa heitti vähän löperiksi :D Kaukot se teki ihan priimasti, mutta seuraavassa liikkeessä eli liikkeestä seisomisessa jo vähän hutiloi kääntymällä poikittain, kun menin taakse. Sen jälkeen vuorossa oli uusien sääntöjen alo-kiertoliike, siinä Lepa ei voinut ymmärtää, että matala tötsä on se mitä kierretään, se kävi kiertämässä hypyn, joka oli meistä 90 astetta vasempaan :D Ruutuun lähti hyvin, mutta sitten huomasi ruudun takana kentän laidassa kytkettynä seisovan koiran ja sen tuijotus oli niin kamalaa, että karvat piti nostaa pystyyn eikä kyennyt menemään ruutuun, voi pölöä... Kurssiosion jälkeen tehtiin ruutua koirahäiriöllä uudestaan, mutta sitä koiraa Ledi ei laskenut häiriöksi.

Keskiviikkona niuhotettiin liikkeestä seisomisesta eli nyt ei sallita yhtään teputtelua ootellessa. Kävelen koiran ohi esitellen nameja avoimella kämmennellä, mutta kyllä pysyy tassut maassa. Hyppyäkin tehtiin muutama kerta ja meni tarpeeksi kauas, joten paluuhyppykin onnistui. Kamin kanssa tein ruutua ja luoksetuloa & hyppynoutoa. Luoksetulossa ja noudoissa olen vaihtanut sivulle tulon ohjaajan takaa kierroksi. Luoksarissa toimii jo aika varmasti, noudoissa meinaa helposti tulla suoraan sivulle.

Lauantaina käytiin paimentamassa. Tehtiin parihakuja ja radan ajo kertaalleen. Taas oli Lepalla tuskaa poispäinajossa, kun ei oikein tohdi kävellä mun ohi kohti lampaita, flankki on ainoa millä lähtee irti musta, mutta kun tars välillä pystyä kävelemään ihan yksin suoraan kohtikin. Tehtiin myös lyhyet haut sivulta lähettäen, siinäkin vaatii vähän kannustusta, mutta eiköhän se siitä. Kami teki ihan säädylliset haut ja nostot, itse olin tosin lauman lähellä jeesaamassa. Poispäinajo oli taas herkkua ja häkitykset onnistui molemmilla otuksilla. Treenin lopuksi Kami toimi jarrukoirana kun laumaa vietiin pois pellolta. Ladon pihalla sillä tuli kiire pysäyttämään laumaa ja kun se tuijottaa laumaa, niin eihän se katso eteenpän vaan juoksi täysillä päin mun autoa: etusumuvalon lasi rikki. Koira ei ollut tärskystä moksiskaan, jatkoi vaan hommia. Tänään on onneksi fyssari, katsotaan tuliko jumeja.

Eilen tein Kamin kanssa kokeenomaisen treenin, jossa tehtiin liikkuroituna putkeen kaukot, ruutu, hyppynouto ja luoksari. Kaukoissa oli vähän epäluuloisen jähmeä, mutta teki kaikki vaihdot. Ruutu oli ihan jees, jäi tosin hyvin lähelle reunaa. Seuraamiseen tulo poikkeuksellisen hyvä. Hyppynouto muuten ok, mutta tuli suoraan sivulle. Luoksarissa stoppi vähän venyi, maahanmeno hyvä ja tuli sivulle takaa, kuten nykyään pitäisikin. Hyvä treeni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti