13.4.2015

Paimennuskausi korkattu!

Lauantaina oli ekat paimennukset tälle vuoden. Aloitettiin heti kisaradan ajolla, omaan tasoon sovitettuna toki. Ledi pääsi tekemään vähän vähemmän paimennetuilla lampailla. Hakumatkaksi otin noin 70 m ja itse menin vielä puoleen väliin jeesaamaan. Ihan ok haku. Poispäinajo olikin sitten tosi takkuista. Lampailla oli iso veto oikealle ja aina kun Lepa sai blokattua sinne kääntymisen, jäi lampaat syömään eikä Lepan hiippailulla tahtonut saada niitä kunnolla liikkeeseen. Tasapainokuljetus puolestaan oli ihan ok ja häkityskin taisi mennä suht hyvin.


Kamilla halusin vähän vähemmän eläväisen lauman, muuten samat puitteet. Haku ok, poispäinajo hyvä! Sen kanssa on niin kiva tehdä poispäinajoa, kun se hokaa homman niin hyvin ja kohti kävely riittää pitämään lampaat liikkeessä. Tasapainokuljetuksessa etäisyys taisi taas olla niin ja näin ja häkillä säädettiin jonkun verran.


Tokalla kierroksella otettiin palauttelut: Lepalle haettiin aktiivisempaa ja itsenäisempää liikkumista. Se sai tehdä hakukaaren ja noston jälkeen lähdin hölkkäilemään kiemurauraa ja Lepa sai tehdä hommia itsenäisesti. Hyvin alko jalat pysymään liikkeessä ja arvioimaan itse vedon suuntaa.


Kamin kanssa tehtiin ihan peruskaarietäisyystreeniä: lampaat paikallaan keskellä, itse kuljin kaarta jonkin matkaan ja kutsuin koiran sinne ja ulospäin itsestäni & lampaista. Tässä pystyy kyllä irrottamaan silmän lampaista ja ottamaan etäisyyttä. Lopuksi hyvästä etäisyyden otosta sai nostaa lampaat ja kuljettaa vähän.


Oli kyllä kiva päästä taas pitkästä aikaa paimentamaan, sääkin oli niin hienon keväinen, aurinko oikein porotti.


Kamille ja Lepalle on nyt tokokokeetkin varattuna. Kamille kaksikin koetta voittajaluokassa toukokuussa, Lepalle yksi avoimen koe. Tars vissiin taas ryhdistäytyä treeninkin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti