25.5.2015

Oilin koulutusviikonloppu

Huh huijaa, olipas rankka, mutta myös opettavainen koulutusviikonloppu Oili Huotarin ohjauksessa. Vitsit kun vielä jäisi muistiin kaikki niksit ja eri treenit mitä muut teki ja mitkä tuntui olevan myös meille tarpeen. Mutta omista treeneistä pari muistiinpanoa.

Lauantaina aloitin otin ekan session Ledin kanssa, aiheena häiriöherkkyys ja sehän on niinkin helposti hoidettavissa, kuin kertomalla koiralle, että sivu on sivu ja siinä ei pälyillä enää yhtään minnekään muualle kuin ohjaajaan... Onhan näitä tehty, mutta oiskos viimeksi viime kesänä, sillonkin juuri ennen sm-kisoja ;) Noh, hyvä taas ottaa tämäkin työn alle, Ledi tuntui vastaavan treeniin hyvin ja kontakti parani huomattavasti. Samoin tuli muutamia neuvoja Lepan väliääntelyihin, niistä en ole kyllä yhtä vakuuttunut, että yhtä helpolla saisin muutosta aikaan.

Kamin kanssa tulikin sitten noottia vähän enempi... Seuruu oli kamalaa (no Kami kyllä esittelikin huonointa seuruutaan), kontakti tippuili jne. Tahkottiin mm. aikamme sitä, että Kami on sivulla perusasennossa ja siinä on pysyttävä Oilin häiriköinnistä huolimatta. Tuntui, että koira tipahti maahan noin sata kertaa Oilin käskyistä ja meinasi oksentaa ahdistustaan, kun se sieltä nostettiin takaisin istumaan... Mutta upposi se idea lopulta paksuun kalloonkin.

Lopun ryhmätreeniin otin taas Lepan ja kovan paikan eteen joutui pikkukelpi, kun Oili käskytteli koiria istumaan paikallamakuussa ja maahan istumisessa... Mutta selvittiin lopulta siitäkin.

Sunnuntaina otin taas ekan session Lepan kanssa. Yhdistettiin aikamme Elinan ja Kipin kanssa, jotka ovat kanssa menossa sm-kisoihin avoimeen luokkaan ja tehtiin liikkeitä samanaikaisesti. Ekana taisi olla luoksetulo ja liikkeestä maahanmeno. Eli toinen teki toista ja toinen toista Oilin liikkuroidessa molempia. Liikkeestä maahanmenossa ei ollut Lepalla ongelmia, mutta luoksetulon seisomisesta tuppasi lähtemään liikkeelle ennen aikojaan. Tätä vähän muistuteltiin. Toinen setti taisi olla nouto ja kaukot, nouto tehtiin kaukoja tekevän koiran selän takana. Ledi vähän vilkuili noutokapulaa ja eka istumaan nousu tarvi tuplakäskyn, muuten ok. Ja nouto oli hyvä. Oiskohan sitten ollut vierekkäin tehtynä liikkeestä maahanmeno ja seisominen. Seisomisessa Lepa taas vähän kääntyili, kun menin taakse, joten sain sitten juoksennella ympäri seisovaa koiraa ja paikalla on pysyttävä. Ja hoksashan se nopeesti tämän. Viimesenä taisi olla samanaikaset nouto ja hyppy, Lepa meinasi hypyltä jatkaa kapulalle, mutta istui kyllä käskystä. Ei siis Lepalle tuonut suurtakaan häiriötä toisen samanaikainen tekeminen (no kaukoissa ehkä), ongelmat oli lähinnä samoja kuin yleensäkin eli seisomisen vahvistamista eri liikkeissä.

Kamin kanssa hain neuvoja seuruun parantamiseen. Nyt Kami oli paljon parempi kuin lauantaina :) Kontakti oli parempi ja samoin seuruun paikka. Lelupalkkaus jätetään nyt toistaiseksi seuruusta pois. Namipalkkaus ja sekin pääosin koiran vasemmalta puolen, että saadaan poikitusta pois. Tarkkuutta koiran paikkaan ja varsinkin perusasennon suoruuteen (ja ilmeeseen!).

Lopun ryhmätreeniin otin taas Ledin ja nyt päästiin vähän helpommalla kuin lauantaina. Tosin paikallamakuissa se näköjään vaatii tällä hetkellä ihan järjestäin tuplakäskyn maahanmenoon, kun se ei havahdu ekaan käskyyn alkuunkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti