5.5.2015

Paimennukset

Viime viikolla paimennettiin kahtena päivänä. Vappuaattona tehtiin verkkotarhalla poispäinajoa ja jakoa. Kamille molemmat oli iisi homma, Lepallakin loksahti poispäinajon ajatus päähän, mutta jaossa lauman keskelle tulo oli aika vaikeaa. Mutta onnistui sekin lopulta.
Ledin poispäinajoa: https://youtu.be/KSVWydsRSBQ
Kamin poispäinajoa: https://youtu.be/41XT7wLXhmQ
Kamin jako: https://youtu.be/e3FhwTggeBw

Lauantaina vietettiin aamupäivä taas paimentaen. Ensiksi tahkottiin poispäinajoa isolla laitumella "eloisalla" laumalla. Lepan kanssa tuli ongelmaksi se, että poispäinajo juurtui niin kovasti päähän, ettei tahtonut enää flankkaamaan kyetä ollenkaan... Piti turvautua apukoiran pysäytykseen, kun lauma meinasi karata eikä Lepa vaan kyennyt flankkaamaan. Saattoi johtua kykenemättömyys myös liinastakin, joka koiralla oli perässä, se kun on niin herkkis tommosille. Mutta poispäinajon ajatus siis ainakin saatiin kaaliin!

Kami teki poispäinajot ja häkityksen saman lauman kanssa ja sen kanssa oli tämä homma kyllä niin pal helpompi kuin Lepan kanssa, kun koira oikeesti osaa poispäinajon ja oli vielä poikkeuksellisen hyvin kuulolla käskyillekin!

Jatkoin vielä toiset treenit perään Ledin kanssa ja siellä palauteltiin sitten kaaria mieleen. Ja kyllähän ne sieltä tuli takaisin ja hienot kaaret olikin! Koska Ledillä oikeasti pystyy saamaan kaariin pois-käskyllä lisää etäisyyttä, treenattiin myös kaaren pienentämistä käskystä. Onnistui sekin. Oikein loistava palauttelutreeni poispäinajon tahkomisen jälkeen!
Pätkä kaaritreenistä: https://youtu.be/DH4bDuUEA0M

Eilen otin Lepan kanssa kokeenomaisen toko-treenin. Liikkeinä liikkeestä seisominen, hyppy, nouto ja seuruu. Hypyssä lopun perusasento oli vähän vino ja samoin seuruussa vähän vinottaa, mutta muuten kivaa menoa. Eiköhän sen kanssa ihan hyvillä mielin kokeeseen mennä ensi viikolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti