17.8.2010

Kennelleiri 2010: päivät 3 ja 4


Lauantainakin oli meillä vuorossa aksaa (aamuraksauksen jälkeen). Radan kimurantit kohdat meille oli keppejä edeltävä hyppy, jota Kami ei tahtonut nähdä, kun oli niin kova kiire kepeille. Näitä toistoja tuli x kappaletta:
Ohjaustyyliä vaihtamalla alkoi se hyppykin löytyä ja seuraavaksi sitten pähkäiltiin miten putken jälkeisen pituus-muuri-hyppy suoran (pitkillä väleillä!) saa suoritettua:
Mutta löytyhän sekin sieltä!
Koska aikaa oli, mentiin vielä nopea toinen kierros, jossa putki vaihdettiin A:ksi ja Tapsa ja minä vaihdettiin koiria huvittelumielessä. Kamin mielestä oli paljon helpompi kääntyä Tapsasta poispäin kuin tulla pyörityksiin mukaan, joten Tapsa sulavasti vaihtoi ohjauksen "peilikuvaksi" ja ohjaili käännökset poispäin kääntäen ja takaaleikkauksilla :D Ihan normiraivolla ja vauhdilla Kami ei rataa vieraan ohjaajan kanssa tehnyt, mutta ihan kivasti kuitenkin. Ja kepit sekä A:n kontakti oli hienot vieraankin kanssa.
Minä puolestani menin sitten Pinkon kanssa. Pinko oli vissiin sopivasti väsynyt, koska pysyi hyvin hyppysissä. Sain senkin ekalla kerralla missaamaan keppejä edeltävän hypyn ja seuraavaksi keskusteltiin A:n alastulolle pysähtymisestä, mutta muuten meni ihan kivasti!
Lopuksi Kami pääsi vielä Lassenkin kanssa radalle, aksata kun ei voi koskaan liikaa...

Aksakentältä siirryttiin sitten Kaisan luo "leiriolympialaisiin". Kami osallistui Nallikallion joukkueen edustajana esine-etsintään, jossa ohjaajalla ja koiralla oli 2 min aikaa etsiä esineitä tarhasta. Yhteensä esineitä oli 12 ja me ehdittiin kerätä 11, Kami oli oikein hyvä apulainen! Kahtatoista esinettä ei ehtinyt kukaan löytää. Viestiradallekin Kami pääsi, parinamme oli Karoliina ja Kaapo ja senkin tiimimme voitti parhaalla ajalla. Viehejuoksuun pääsi osallistumaan joukkueen kaikki koirat. Kami juoksi ihan kivasti, lopussa tosin aavistuksen hidasti. Entti-poika paineli menemään ihan raivolla, ihana ♥. Viimeisenä lajina oli pantomiimi, jossa Mia pääsi puolestaan loistamaan. Olympialaisten jälkeen mentiin vielä saunaa ja uimaan ja kotio taidettiin tulla joskus puolen yön jälkeen. Oli kohtalaisen väsynyt koira mukana...

Sunnuntaina oli vuorossa taas paimennusta. Aamupäivän treeneissä tehtiin perusradan häkkiä sekä poispäin ajoa. Ihan kohtuu suoritus.

Iltapäivällä tehtiin pitkät kuljetukset, menomatka poispäin ajoa, paluu tasapainossa kunnon etäisyydestä huolehtien! Poispäin ajoa ei tahdottu saada alkuun ollenkaan, mä olin koko ajan sitä mieltä, että kun lampaat hiukankin liikkuu ripeämmin varikon suuntaan niin ne on karkausaikeissa ja laitoin Kamin pysäyttämään ne. Kaisa tosin totesi treenin jälkeen, ettei ne ollut vielä mihinkään lähdössä, olisi pitänyt jatkaa vaan... No jonkun matkaa takkuiltiin eteenpäin ja sitten laitettiin "ankkuri" kulkemaan lampaitten edessä, jotta ne liikkuivat vähän tasaisemmin ja alkoi sujua. Ehkä me joskus vielä toikin taiteenlaji opitaan... Poispäin ajossa muistutin Kamia pari kertaa kunnon raipalla maahanlätkäsyllä, että etäisyys olisi kiva juttu ja johan alkoi koira keskittymään kauempana pysymiseen!

Olipas kiva (ja rankka) neljä päivää. Ihana turista kelpie-ihmisten kanssa oikein urakalla ja koirakin sai viimein kaipaamiaan aktiivi-päiviä... Kiitos kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti