8.10.2011

Kamin luonnetesti

Käytiin tänään Kamin kanssa luonnetestissä kokeilemassa mitä ovat otuksesta mieltä. Tuomareina toimivat Sami Heikkilä ja Pirjo Ojala-Laine.

Alkuun jännitti suostuuko Kami ollenkaan kaveeraamaan tuomareiden kanssa. Saati leikkimään. Se kun on niin ihmisestä kiinni, että kenestä se pitää ja kenestä ei. No nämä tuomarit "osasivat" lähestyä koiraa oikein ja Kamin mielestä olivat ihan ok tyyppejä. Hyvin leikki kepillä tuomarin kanssa, ihan murinan kera taisteli :)

Lähestyvä kelkka sai aikaan murinaa ja haukkua, karvat pystyssä. Kelkan pysähdyttyä vaati hetken ja mun apuja, että tuli kelkkaa tutkimaan, ensiksi pöhisi vaan kauempana. Totesi kelkan kuitenkin vaarattomaksi ja yritti vähän nyppiä pipoakin.

Hyökkääjä sai kanssa aikaan haukkua ja murinaa, pysytteli kuitenkin vähän mun selän takana. Uhan poistuttua oli suht ok hyökkääjän kanssa, epäluuloinen ilme kyllä pysyi. Tässähän koira jätetään tälle hyökkääjä-tuomarille ja itse siirrytään kauemmas ja hetken kuluttua kutsutaan koiraa. Tässä tuli mulla aivan yllättävä juttu: Kami ei tullut kutsusta. Se vaan seisoi ja katsoi mua, empi vähän, että voisko tulla, muttei lähtenyt. Sain oikeesti kutsua monta kertaa ja yllyttää, ennen kuin lähti tulemaan. Mä uskon, että Kami luuli olevansa edelleen vieraan pitelemänä, ei kai nyt silloin voi lähteä ryysimään narun päässä!

Tämän jälkeen tuli vastaan eteen hyppäävä haalari ja perään helvetillisesti koliseva tynnyri. Kami säpsähti molempia, mutta pystyi tulemaan paikkojen ohi ihan ok.

Sitten pimeä huone, tämä oli se toinen yllättävä juttu: Kami ei lähtenyt ollenkaan etsimään mua. Se vaan seisoskeli tuomareiden kanssa. Toisaalta se on ihan Kamia: jos ei mitään tapahdu niin hengaillaan tässä vaan. Näiden ihmisten kanssa tulin tähän huoneeseen, joten näiden kanssa mä nyt tässä hengailen. Siitä ei varmasti ollut kyse, että sitä olisi pelottanut huone, se ei yksinkertaisesti vaan tajunnut, että pitäisi mua etsiä... Puupää. Muutaman kutsu-huudon jälkeen lopulta etsi mut.

Seinässä yksin kiinni ollessaan tuijotteli pitkään hyökkääjää, lopulta anto muutama murinat ja haukut. Uhan poistuttua taas ihan ok.

Laukauksiin ei reagoinut ollenkaan.

Pisteytys meni näin:

Toimintakyky: -1 Pieni (Tähän vaikutti paljon se pimeä huone. Omaa toimintakykyä, muttei toimi itsenäisesti vaan odottaa mun apuja)

Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu: +1 Pieni

Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen

Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton (Tähän laittaisin itse kyllä +2 tasapainoinen)

Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas

Kovuus: +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys: +2a Luoksepäästävä, hieman pidättyväinen

Laukausvarmuus: +++ Laukausvarma

Lopputulos oli 110 pistettä, laukausvarma, hyväksytty.

Mielenkiintoinen testi oli kyllä ja aika hyvin kuvastaa Kamia: tasavarma ykkösen mies ;)

Videokin testistä löytyy, kiitos Mian, joka lähti kuvaamaan.

*Edit* Pätkitään videot kolmeen osaan ja vaihdetaan standardilaatuun HD:n sijaan niin näkyy paremmin...

Ekassa osassa on testiosuudet ammuntaa ja "seinähyökkäystä" lukuunottamatta: http://youtu.be/4rezHZZ0wEY

Tokassa osassa hyökkäys kun koira kiinni seinässä: http://youtu.be/R58CnDltL5s

Kolmannessa osassa ammunta ja tuomarin arvostelut: http://youtu.be/MjGSYU4onk8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti