19.4.2012

Ledin epis-debyytti

Led, piiperoinen, pääsi eilen korkkaamaan agilitykisauransa episten osalta! ATT:llä oli mölleillä vuorossa hyppärirata, joten sinne uskalsi hyvin lähteä. Hassu tunne lähteä radalle koiran kanssa, josta ei tiedä meneekö se kovaa vai hiljaa kiltisti vai mitä se tekee, kyseessä kuitenkin ekat kisat :) Oletin Ledin olevan radalla suht vaisu ja varovainen, kun oli ennen rataa jotenkin ujon oloinen. No eihän se mitään vaisu ollut, siellähän se suihki menemään!

Heti alussa oli suht pitkä pituus, Ledi on pituutta tehnyt hävettävän vähän ja ihan lyhyenä, joten oletin sen juoksevan esteen yli. Mutta sehän hyppäsikin yli, eka onnistumisen tunne :) Pimeään putkikulmaankin upposi ihan hyvin, mutta sitten tuli se kohta, jota eniten jännitin: maxi-muuri ja hankalassa kohdassa. Tästä Lepakko tuli odotetusti ohi, olisi pitänyt vaan huolellisemmin ohjata. Varsinkin, kun tiesin, että maxi-muuri on vielä vähän epävarma juttu.

Yhdestä hypystäkin Led kaarratti ohi, kun meni kurvi vähän pitkäksi, ei se nyt yleensä noin kaarrata :D En mä ollut ollenkaan varautunut moiseen. Pussilla sitten kosahti :) Oletin sen menevän sisään varovasti ja tulevan ulos niin, että ehdin pussin jälkeen valssailla, mutta jo ennen pussia tajusin, että intoa onkin sen verta, etten taida ehtiä valsaamaan. En sitten tehnyt mitään (!) ja Led syöksyi edessä olevaan ansaputkeen :D Loppurata meni ihan kunnialla. Tyytyväinen olen kyllä Ledin reippaaseen menoon ja siihen, että hyppäsi 50-55 cm esteitä yhtään ropistelematta tai epäröimättä.Tiistaina omatoimitreeneissä Ledi kepitteli jo sen verran varmasti, että uskalsin vähän ruveta yllyttämään vauhtiakin suoritukseen ja hyvältä näytti! Kehitystä tapahtuu siis.

Kami pääsi hurvittelemaan epiksissä avoimelle radalle. Kello oli tässä kohdin jo yli 22, joten vähän väsy painoi ohjaajaa. Alussa Kami hyppäsi pituuden vinoon ja yhden ylimääräisen hypyn kurvissa eli tulokseksi hylkäys, mutta muuten meni ihan suht kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti