26.8.2013

Ledin MH-luonnekuvaus

Lauantaina suunnattiin Forssan suuntaan, tarkemmin sanottuna Tammelaan Rottishoviin, jossa oli SBCAK:n järjestämä MH-luonnekuvaus ja Ledille sain sinne paikan.

Oli tosi yllättävää miten Ledi tilanteessa käyttäytyi. Mä luulin, että aina iloinen hömelö olisi sielläkin leikkisä iloinen hömelö, joka leikkisi testaajan kanssa ja saalistaisi viehettä. Eipä se ollutkaan, ei Leps osaa tehdä mitään, jos ei sille erikseen kerrota, että tee näin tai anneta lupaa, että saat tehdä mitä haluat. Ja kun MH:ssa ei saa ohjaaja koiralle jutella...

Alun leikityksessä Ledi ei siis ryhtynyt leikkimään testaajan kanssa. Ei se edes tajunnut, että se kauhean patukkajöötin heittely tai testaajan gorillahyppelyt oli leikkiä... Ja kun mä en saanut sanoa, että vapaa tai testaaja sanallisesti kutsua koiraa leikkiin, niin siinähän se vaan seisoi mun vieressä.

Viehettä se ei ekalla vedolla edes nähnyt, se oli vähän huonosti toteutettu nurtsille... Tokalla kerralla hokasi vähän liikettä ja sentään lähti katsomaan, että mikä se oli, mutta ei millään saalistusvietillä, kun ei tälläkään kertaa nähnyt kuin vilauksen vieheestä.

Aktiviteettitason testissä eli ohjaajan seisoessa 3 min ihan hiljaa paikallaan, istuskeli Ledin paikoillaan ja piipitti.

Etäleikissä katseli sitä kaukana heiluvaa tyyppiä, muttei kiinnostunut niin, että olisi sen luo lähtenyt.

Haalarilla pelästyi ja loikkasi vaimean kiljahduksen kera. Tuli näköjään mun taakse hetkeksi, mutta kun mä seisoin vain hiljaa niin siirtyi seisoskelemaan testaajan jalkoihin. Ja seisoi siellä niin kauan, kunnes mulla oli lupa kutsua luo, jolloin tuli oikein iloisesti, kun joku vihdoin kertoi hänelle mitä pitää tehdä :) Ei siis sen suuremmin haalaria pelännyt, ei vaan tiennyt, että mitä kuuluu tehdä, joten odotteli lisäohjeita. Haalarien ohituksissa ei reagoinnut niihin sen kummemmin.

Räminälaitteella oli aika sama homma: pelästyi ja hypähti, sitten jäi seisoskelemaan ja odottelemaan lisäohjeita. Tuli kutsuttaessa katsomaan, ei jäljellejäävää pelkoa.

Aaveita katseli pitkään, lopulta vetäytyi vähän mun taakse ja sulki ne mielestään katselemalla muualle. Niitäkin tuli kutsuttaessa taas katsomaan ja totesi, että kivoja ovat.

Loppuleikissä ei edelleenkään leikkinyt testaajan kanssa.

Ampumisessa mua jäi harmittamaan, etten ehtinyt saada koiraa kunnolla leikkiin ja kiinni patukkaan ennen laukausta. Ja jos olisin tiennyt, että siinä saa olla oma lelu, niin sekin olisi auttanut asiaan. Nyt Leps oli kaikesta tapahtuneesta vissiin sen verran hämillään, että otti laukauksestakin tosi ison reaktion eikä jatkanut enää leikkiä, joten enempää sille ei ammuttu. Normaalistihan tuo ei ole laukauksiin reagoinut.

Kaiken kaikkiaan Ledi meni testiin seisoskelemaan. Ei se paljoa muuta tehnyt ;) Jälkikäteen ajateltuna en enää ihmettele tota "toimettomuutta" niin paljoa: kotonahan kun tehdään/leikitään jotain niin Kamin kanssa tehdään pääsääntöisesti ensin ja Ledi hengailee jossain taustalla, kunnes se erikseen kutsutaan leikkiin. Eli jos sille ei erikseen kerro, että NYT on sun vuoro, niin näköjään se vaan odottelee taustalla.
Omatoimisuutta siltä ei siis pahemmin löydy, se menee tilanteisiin aina joko Kamin tai jonkun ihmisen (ei tarvitse olla minä) mukana ja toimii sen mukaan mitä muut tekee.

Videolta löytyy myös tuomarien arviot, itse testiosioita on lyhennelty aika paljon, kun oli niin tylsää katsottavaa...
http://youtu.be/WA95rw83trU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti