7.12.2013

Lumista paimennusta

Viime yönä saatiin viimein ohut lumikerroa, ihanaa. Harmi vaan, että ensi viikolla se sulaa jo pois... Tänään päästiin kuitenkin paimentamaan lumiselle pellolle, karitsatkin oli innoissaan ensilumesta :D

Ledi teki ekan kierroksen verkkotarhalla poispäinajoa. Ihan ok. Kami teki samaa harjoitusta kuin viimeksi eli lauman jako ja sitten porukoiden ajoa vuorotellen. Nyt hokasi paljon nopeammin sen, että vaihdellaan laumaa, täytyy pystyä irrottamaan silmä yksistä ja etsiä toisia. Karitsat oli tosi helposti jaettavissakin eli erittäin onnistunut harjoitus.

Tokalla kierroksella Ledi sai siirtää lauman verkkotarhasta pellolle ja häkittää. Häkitys meni (vahingossa) ihan kertarykäsyllä nappiin. Sitten otettiin laumasta puolet ulos, puolet jäi häkkiin. Ledi sai tosi hienosti irrotettua ulos otetut häkiltä ja pidettyä lauman hallinnassa häkkiä kierrettäessä, lampailla oli kuitenkin tosi kova veto häkille kavereiden luo. Lopuksi vielä vietiin tämä puolikas lauma verkkotarhalle. Lediltä aivan superhieno suoritus, nyt ei tullut "jännästä" tilanteesta huolimatta yhtään epävarmuushetkeäkään, jolloin jää yleensä juoksemaan kaukaisuuteen. Se alkaa olla tosissaan syttynyt töihin.

Kamin kanssa tehtiin pitkiä hakuja. Menin puoleen väliin sivuun kutsumaan ensiksi luokse ja siitä hakuun. Eka haku oli Kamin varmaan paras ikinä, tosi hieno kaari. Toka kerta tehtiin toiselta puolen, tässä tuli mun ohituksen jälkeen pieni epävarmuus ja kaari jäi vähän suppemmaksi, mutta suht riittävä kuitenkin. Toinen kerta vielä samalta puolelta, ilman väli-ihmettelyä, muttei taaskaan ihan niin hieno suoritus kuin eka veto, mutta parempi kuin Kamilla yleensä. Hyvät oli pojat!

Ensilumi innostaa hepuloimaan:Eilen käytiin kelpieporukalla lenkillä Ruskon maastoissa. Mukana yhdeksän kelpiä, viisi urosta ja neljä narttua, ikäjakauma taisi olla viidestä kuukaudesta seitsemään vuoteen. Hyvin tuli porukka juttuun ja juoksua riitti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti