4.12.2013

"Pakollinen" päivitys

Ohhoh, onpas taas aika hurahtanut eikä mitään ole päivitetty vaikka jotain ollaan jopa tehty ;)

Pari viikkoa sitten oli paimennuspäivä Kemiössä. Sekä Kami että Ledin saivat tehdä kaksi kierrosta naudoilla. Ekassa erässä Kamilla oli laitumella vähän isommat hiehot (3 kpl). Tehtiin ensiksi poispäinajoa ja sitten Kaisan ja Popin kanssa hakuja toisiltamme. Kamin suurin ongelma oli taas se, että joku elukoista jäi sen selän taaksen ja se liikutti vaan osaa porukasta. Murrrr. Eikä tahdo saada silmää irti niistä mitä tuijottaa ja huomattua, että joku jäi joukosta.

Ledi sai pyöritellä pienemmässä aitauksessa kolmea vasikkaa. Kovasti se taas oli totisena ja tarkkana, hassumainen otus :) Tässä pieni pätkä Ledin menosta:


Iltapäivällä Kamikin sai kolme vasikkaa, niitä se piti vähän paremmin kimpassa kuin isompia nautoja. Ei tainnut kertaakaan unohtaa ketään. Ledin teki samoilla otuksilla ja sekin pääsi ton pienemmän aitauksen jälkeen tekemään kierroksen isolla laitumella. Se oli aavistuksen jännempää vissiin, koska tuli taas pari niitä "aivot narikkaan ja juoksen kaukaisuuteen" -hetkiä. Mutta hoiti se hommansakin. Ja sai vasikat hyvin painostettua pellon laidasta jumittamasta taas liikkeelle.

Viime viikolla käytiin paimentamassa Kaisalla. Kami teki lampailla "pujottelurataa" niin, että itse käskytin kauempaa. Ihan ok. Toisella kierroksella Kami sai tehdä jaon, viedä osan porukasta aitauksen toiseen laitaan ja sitten vaihto-käskyllä siirryttiin kuljettamaan toista porukkaa. Ja taas "vaihto" ja siirto toiseen jne, kunnes alkoi mennä tajuntaan, että pystyy irrottamaan katseensa porukasta ja etsimään toista porukkaa. Hyvä hyvä!

Led teki pujottelurataa ihan tasapainokuljetuksena sekä käskyjen nimeämistä. Se on kyllä niin kovin tarkka ja kuuliainen otus, kovasti kiinnostaisi ensi kesänä päästä sen kanssa kisaamaan...

Aksaa ollaan treenattu Ledin kanssa tiistaisin, viime viikolla oli meille ihan älyttömän hankala rata, ei tahtonut tulla mitään. Eilen sentään oli taas helpompi rata ja tosi hyvää sujuvaa menoa, tältä pohjalta sunnuntaina kisoihin.

Tokoakin ollaan vähän väännetty. Kami kykenee jo aksahallilla tekemään kaikkea muuta tokoon liittyvää, muttei seuraamista. Siinä on ylivire niin kauhia, etten edes yritä, kun en vaan pysty kävelemään kun toinen "ihan vähän" painaa... Kaukoja on jumpattu paljon niin, että edessä on joku rima tai vastaava, että jäisi se seiso-maahan-vaihdon edistäminen ja näyttää ihan hyvältä. Luoksetulon stoppeja on tehty putkiavuilla ja sekin näyttää toimivan. Lisäksi ollaan tehty metallia ja hyppynoutoa, nousee aksahallilla muuten metallikin aika hätäseen :D

Ledin tokoilussa edelleen ollaan jumissa seuruun kanssa, muuten liikkeet olis aika hyvällä mallilla. Vielä kun ton "pikku" ongelman saisi kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti