3.2.2014

Erilaisempi loma... KL, osa I

Tosiaan, Lasse loukkasi koipensa eikä tällä rundilla lentänyt Malesiaan komennushommiinsa, mutta koska mun lennot oli ostettu ilman muutosoikeutta ja matkaseura Carina oli joka tapauksessa lähtemässä miestänsä Karia tapaamaan, niin päätin lopulta minäkin lähteä elämäni ensimmäiselle kaukolomalle ja pitkälle lomalle. Niinpä lentelin keskiviikkona iltapäivällä Hesaan ja sieltä Carinan kanssa Bangkokiin. Puuduttava oli lento, selkää jomotti ja polvi kaipasi koko ajan oikomista, nyt ymmärrän, miksi viallisen polven kanssa homma ei olisi onnistunut... Bangkokissa oli parin tunnin vaihto ja lento Kuala Lumpuriin. Sieltä taksi Fraser Placeen ja menomatkasta selvitty. Fraser on kyllä mahti paikka. Huoneesta heti alttaalle huilaamaan ja viilentymään matkan jäljiltä ja sen jälkeen paikalliseen "olohuoneeseen" eli Healy Macsiin syömään. Sieltä vielä iltakävely Petronas Towerien juurelle, musiikin tahtiin tehdyn valo-vesishown ihastelu ja punkkaan, uni tuli hyvin.
Vesi- ja valoshow

Petronas

Seuraavan aamuna lähdettiin kohti Port Dicksonia. Kyseinen paikka on KL:a lähin rantakohde. Alunperin yritin varata huoneita toisesta hotellista, mutta jotenkin sitä pidettiin "väärällä rannalla" olevana ja monen mutkan kautta huoneet varattiin Glory Beach Resortista. Big mistake... Paikka on varmasti juu ollut "glory", mutta muutama vuosikymmen sitten. Nyt se kaipasi isoa remonttia.
Parvekkeelta kuvattuna, hiljaisena hetkenä, näkymä oli houkutteleva

Huone nyt oli kuitenkin suht siisti, suurin dislike oli se järjetön määrä paikallis-väestöä. Ei näissä paikallisissa mitään, mutta jos niitä on pienellä altaalla about sata meluamassa ja riehumassa vaatteet päällä... Nämähän tosiaan ui kutakuinkin vaatteet päällä. Naisilla on kaikilla vähintään jonkun sortin housut ja paita, ehkä myös pääkaapu. Miehillä mitkä sortit nyt sattuu jalassa olemaan ja mahdollisesti se paitakin. Ja meitä ainoita länsimaalaisia sitten tuijotettiinkin kuin vierasta sikaa. Pikkasen tuntu bikineissä olo alastomalta. Se hyvä puoli oli olla paikalla länsimaisena, että palvelu kyllä pelasi! Jos tultiin altaalla (jossa oli naurettavan vähän aurinkotuoleja) ja leiriydyttiin sen yhden vapaan tuolin luo, niin kauaa ei kestänyt, että pool-pojat toi pari tuolia lisää. Kai ne tyhjäsi paikallisten kamat tuoleilta ja toi tuolit meille :D Samoin alaravintolassa ei myyty alkoholia, mutta me saatiin "erikoisluvalla" olut-ämpärit aina terassille. Se on vissiin jotain niitä "alkoholia ei myydä muslimeille"- lakeja.

Eka päivä Dicksonissa meni kuitenkin lähinnä altaalla ja illalla kävästiin vielä meressä uimassa, kun vesi viimein nousi tarpeeksi ylös. Tuolla on aika iso nousu-/laskuvesi ja se syö samalla tietenkin rantaa. Nyt rantaan parhaillaan ajettiin uutta hiekkaa veden viemän tilalle, homma oli vielä kesken, mutta oli siellä puoli rantaa käytössä ja se oli ihan tarpeeksi. Merivesi oli kauempana jota kuinkin turkoosihtavaa, mutta koska ranta oli todella hienoa hiekkaa, oli vesi virtausten myötä semmosta hiesun sekaista ja harmahtavaa. Silti kyllä paljon mukavampaa kuin altaan vesi. Jossa toki sieläkin oli myös hiekkaa, kun porukka kävi vaatteet päällä meressä, pyöri hienossa hiekassa ja meni kutakuinkin siitä suoraan altaaseen...

Toinen huono puoli Dickissä oli ajankohta: kiinalaisen uudenvuoden myötä pe-ma on pyhä ja aivan kaikki kojut/kaupat keskustassa oli kiinni. Ei siis mitään tekemistä löhöilyn lisäksi. Mutta onhan se kyllä pari päivää ihan kivakin auringossa löhötä ja välillä viilennellä uiden. Pidempään tuolla ei olisi kyllä jaksanut.
Palmun alla on hyvä olla

Mutta se kolmas ja melkein suurin dislike oli aamupala. Kuvitelkaa iso teltta, jossa ruokitaan mauttomalla mössöllä muutama sata sottaista malesialaista. Pöydät oli ihan järjettömän törkyiset, pöytäliinat uivat sonnassa... Kaikkea ruokaa sai jonottaa ja metsästää melkein kyynärpää-taktiikalla. Siinä oli suomalainen mielikuva ihanasta hotelliaamiaisesta kaukana... Vasta kolmantena eli viimeisenä aamuna osattiin homma eli mitä kannattaa syödä ja miten siten saa: yksi jonottaa kaikille pannarit, toinen omeletit ja kolmas paahtoleivät. Kutakuinkin kaiken muun sai jättää syömättä. Ja omelettikin olisi ollut paljon parempi, jos siihen olis saanut edes pienen ripauksen suolaa...

Kahtena iltana Dickissä istuskeltiin hotellin yökerhossa, jossa meillä oli privaattibändi :) Kolmen filippiinäistytön ja yhden pojan bändi lauloi eri covereita oikein kivasti. Ihan kiva niitä oli katsoa ja kuunnella. Väliajoilla tulivat jutustelemaan ja ihmettelemään, että mistä tullaan. Baarissa ei tosiaan kumpanakaan iltana ollut oikeastaan ketään muita asiakkaita. Ei ne muslimit vissiin juo alkomahoolia....

Tänään maanantaina viimein aamupalan jälkeen soitettiin "luottokuskille", että tule hakemaan meidät pois ja hänhän oli jo Dickissä odottamassa soittoa :D Hieno palvelu.

Takaisin KL:iin ja ihana päästä huoneeseen, jossa on hajutonta, puhtaat lakanat ja puhtaita pyyhkeitä... Dickissähän siivoja oli töissä rakennuksessamme vain klo 7-8 ja koska emme siihen aikaan aamusta halunneet siivoojaa huoneeseen, jäi puhtaat lakanat ja pyyhketkin saamatta...

KL:ssa mentiin pariksi tunniksi hotellin kattoaltaalle ja tuntuipa hienolta, kun on allas, jossa on tilaa ja kirkasta vettä sekä kukaan ei mulkkaa kun olet bikineissä... Rentouttavaa!

Allashuilin jälkeen käveltiin ravintelikadulle oluelle ja kana-satay-tikuille ja sieltä taas sushi-ravintolaan, jossa sai iPadit pöytään ja niistä tökkäilemällä tilattiin ruokaa. Hirveen hauska tsydeemi ja hyvää ruokaa! Ja täytyy muuten vielä mainita, että oli muuten Dickissäkin herkullinen ruoka ravintolassa! Ja todella edullinen.

Kaiken parjauksen jälkeen täytyy todeta, että pitkä viikonloppu Port Dicksonissa oli kiva: tuli otettua aurinkoa (poltettua nahkaa), viilenneltyä altaassa ja meressä ja todella relattua. Mutta toi aika tota paikkaa oli kyllä tarpeeksi!

Huomenna ohjelmassa Kuala Lumpur -kierros HopOnHopOff-bussilla ja kiinnostavien paikkojen tutkiskelua. Kenties vähän altaalla lojumistakin... I'm so relaxing!

1 kommentti:

  1. No joo, kyllä kuulostaakin huikealta vaikka miinuksiakin löytyy! Kateudesta vihreänä, itse oon kanssa haaveillut että pääsis kaukomaihin reissailemaan. Huikeeta! :)

    VastaaPoista