26.6.2015

Alkukesän kuulumisia

SM-kisoihin näköjään loppui aktiivisuus :D No niin se vähän loppuikin. Sen jälkeen on tokoiltu vähemmän ja aloitettu höntsäilemään uusia sääntöjä eli lähinnä tötsän kiertoa ja ohjattua noutoa.

Paimentamassa ollaan käyty viikottain, siellä suunnalla ei mitään erikoista.

Tällä viikolla on ollut vähän murhetta Lepan takia: maanantaina omalla kentällä tötsää kiertäessä se yhtäkkiä ulahti ja rupesi kulkemaan luikkien pää alhaalla ja häntä koipien välissä. Annoin koiralle heti Rimadylin, mutta illemmalla se oli silti vielä kivuliaamman oloinen, vingahteli liikkuessa eikä myöskään halunnut liikkua. Makuuasennossa sentään pystyi olemaan rauhallisen oloisena.

Tiistaiaamuna oli sitten vielä kipeämmän oloinen ja lähdin soittelemaan eläinlääkäriasemia läpi. Vakipaikassamme olivat sitä mieltä, että ei kannata mennä kuin ortopedille, kun selkeästi vaikutti selän ongelmalta. Keskiviikoksi sain sitten ortopedille ajan Pet-Vetistä. Keskiviikkona Ledi oli jo paljon parempi, muttei läheskään kunnossa. Lääkäri lähti tunnustelemaan selkää ja koko ristiselän alueen lihakset olivat kivikovat ja kipeät. Itse rangan paineluun ei sen sijaan reagoinut. ”Lannealueen lihakset ovat kovin jumissa, joka on todennäköisesti syytä siitä, että spondyloosialue on jotenkin nitkahtanut ja painanut jotain hermoa, josta on aiheutunut voimakasta kipua. Se voi olla itsellään jo rauhoittunut, mutta selän lihaskipu on jäänyt ja on voimakasta”, kirjattiin lausuntoon. Hoidoksi saatiin kipulääkekuuri ja 5 kertaa laser-hoitoa. 

Laseria pitäisi antaa joka toinen päivä toi viisi kertaa, mutta koska ollaan lähdössä reissuun sunnuntaina, annettiin keskiviikkona eka hoito, torstaina toinen ja lauantaina mennään hakemaan kolmas. Ja ensi viikon lopulla sitten ne kaksi viimeistä. Toivottavasti Lepa tällä saadaan taas iskuun! Pelästytti kyllä kovin, kun oli ma-ti niin kovin kipeä, keskiviikkona kun kuului ekat mäkinät, niin vasta hoksasi, että sekin ”vakioelementtihän” on ollut hukassa pari päivää.

Lääkärin kanssa Lepa vetikin sitten kunnon mäkinät :D Selän painelusta Lepa kiljahti ja heti perään syöksyi lääkärin syliin ”anteeksi anteeksi, että kiljuin” ja sitten lääkäri ja Lepa rupesivat kilvan juttelemaan… Mahtoi vastaanottohuone ihmetellä mekkalaa… Tämän jälkeen lääkäri totesi miettineensä seuraavaksi koiraksi bortsua tai kelpiä ja nyt hänen päätös on vahvistunut. Piti oikein varmistaa, että kumpaan suuntaan, mutta kyllä hän kuulemma kelpin kannalla oli :D

Nyt alkaakin sitten kesäloma! Sunnuntaina lähdetään Lassen kanssa Gdanskiin/Sopotiin, koirat jää kotio hoitajan kanssa. Ja sitten vuorossa mereilyä ilman tarkkoja suunnitelmia… 

Hyvää kesää kaikille!


Laser-Led on cool!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti