5.12.2016

Pikkujoulupaimennus

Lauantaina molemmat pojat pääsi vähän paimentamaan, kun Kaisa järkkäsi pikkujoulupaimennusskabat. Kaminhan kanssa en ole enää pahemmin paimentanut, kun se menee helposti niin sikailuksi enkä jaksa taistella etäisyydestä... Mutta sonneilla Kami pääsee toisinaan hommiin, niin nytkin.


Sonnien kanssa tehtiin pieni rata, jossa kuljetus ruutuun ja pysäytys sinne 10 sekunniksi, kahdeksikkopujottelu tynnyreiden välistä ja kuljetus lähtöpisteeseen. Ruutuun pysäytys oli hankala, kun ruutu oli aika nurkassa, muttei ihan aidassa kiinni (noin metri väliä aitaan), eli sonni mahtui menemään ruudun rajan yli, mutta koiraa sinne väliin ei voinut laittaa tai sonnit oli toispuolelta pois ruudusta. Ledin kanssa jouduttiinkin säätämään vähän pidempään, että kaikki kolme pysähtyivät vaadituksi ajaksi vaadittuun kohtaan. Mutta pujottelu olikin sitten Lepamaiseen insinöörityyliin nättiä ja tarkkaa menoa. Kamin kanssa onnistui ruutu aika helposti, mutta pujottelussa tuli vähän väljempää kaarretta ;) Ja yrittipä teinisonni vähän Kamia kyseenalaistaakin, kun edellinen koira sonnia väisti, mutta Kami ei väistä. Eikä turhaa hermostukaan, vaan totesi vaan nätisti, että liiku perhana ja asia oli sillä selvä. Kami on nautakoira! Ja ansaitsipa Kami nautakisan jaetun toisen sijankin.


Lammasradalle pääsi vain Ledi. Siellä tehtiin vähän pidempää kuljetusta, kulmaan pysäytys, pujottelu, lauman katokseen laitto ja pois-otto ja kuljetus alkupisteeseen. Lisäpisteistä sai poispäinajo-osuuksista, joten sitä hyödynsin ekaan ja viimeseen kuljetukseen. Katokseen laitto oli ihan jees yhden säädön jälkeen ja muuten kaikki nättiä menoa ja Lepalle jaettu ensimmäinen sija.


Ja pieni terveyspäivitys... Kamilla on nyt viikon ajan ollut oikeassa lavassa kolikon kokoinen märkivä läntti. Hotspottia tai vastaavaa. Sitä on kolmesti päivässä suihkutettu vedellä puhtaaksi ja välillä laitettu desinfiointiainetta. Nyt lauantaista lähtien se on ollut vähemmän märkivä ja olen siirtynyt vetramilin käyttöön. Toivottavasti tulee kuntoon pian. Lauantaina olisi Loimaalla taas rally-tokokisakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti