5.12.2016

Rally-tokosta

Rally-toko näyttää olevan tällä hetkellä meidän aktiivisin harrastus. Kesällä saatiin eka kosketus lajiin, kun kennelleirillä Jenny järkkäsi pienen rally-tokokilpailun muun toiminnan oheen. Syksyllä oli ATT:llä kuuden kerran alkeiskurssi, jossa käytiin kaikki alo-luokan kyltit läpi ja niiltä pohjilta käytiin ATT:n möllikisoissakin ja sitten koinkin, että oltiin jo kisavalmiita. Alokasluokkahan nyt on vuosia tokoa tahkonneille koirille aika helppo nakki.


Ennen ekoja kisoja otettiin vielä pari irtotuntia, joissa tuli esiin muunmuassa vasemmalle käännösten ja pyörimisen virheellinen suoritustapa, molemmat koirat kun yritti koko ajan vaan iskeä takamusta maahan. Mutta se tuli muutamalla treenikerralla ja pyörimisten naksuttelulla kuntoon. Tällä hetkellä heikoimmat kohdat lienee hidas seuruu, jossa kanssa takamuksen laskemisen kanssa ongelmaa, ja eteentuloissa varsinkin Kami tahtoo vähän villiintyä... Mutta noin muuten alokasluokka on kyllä hirveen helppoa ja kivaa tekemistä. Oikein oivaa vaihtelua tokon "nillittämisen" jälkeen ;) Ledillä tosin on pieniä henkisiä haasteita, kun ohjaaja liikkuu eri tavalla kuin tokossa (tottunut siis jämpteihin 90-asteen kulmiin tai täyskäännöksiin, joten pujottelun mutkittelu on kauhiaa) ja toisaalta väistäessään mua, saattaa herkkävarvas hipasta kylttiä ja siitähän tulee draamaa... Mutta on se taas viime aikoina onneksi ollut vapautuneempi mun kanssa radalla, seuruu vaan on ihan kamalaa, kun vertaa tokoseuruuseen, jonka se vielä joskus osasi...


Lohjan kisat pari viikkoa sitten oli siis meidän eka virallinen kisadebyytti. Ledin vuoro oli eka ja oli oikein iloinen suoritus vaikka joutui juosten pujottelemaankin. Mun täytyy vaan muistaa kehua ja tsempata sitä, että pysyy hyvällä mielellä. Kamin kanssa sitten taas tarttis muistaa hillitä kehuja ja olla vakavampi, muuten menee vallan villiksi :D Lohjan rata näytti tältä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti