7.7.2008

Agirotuviikonloppu


Viikonloppu vierähti Tampereella Teivon raviradalla agirotukilpailun merkeissä. Paikalla oli tuhatkunta koiraa ja ihmisiä varmaan saman verran? Suurta menestystä ei kisoissa Retun kanssa niitetty, mutta hienot ilmat ja loistava seura tekivät viikonlopusta ihan mahtavan!


Perjantaina saavuttiin paikalle siinä klo 15 maissa ja laitettiin teltta parsonleiriin pystyyn. Katseltiin kisoja ja pyörittiin ympäriinsä. Kami käyttäytyi oikein kivasti koko viikonlopun, suurimmalti osin nukkuen millon missäkin, välillä tosin vähän piti riekkua... Moni kävi ihmettelemässä minkä rotunen se on, jopa joku kelpien omistajakin ;-) Ja toiset vaan ihasteli kun on niin rauhallinen pentu... No illalla majapaikassa eli veljeni luona se oli vähän vähemmän rauhallinen, kun se yritti Retua leikittää ja paimentaa, mutta saatiin se lopulta nukkumaan ja seruaavana aamuna taas kuudelta ylös ja kisapaikalle ennen kahdeksaa.


Retun kanssa kisattiin aamupäivällä Finnish Open -radalla eli avoimen sm-kisan karsintarata, harmittavasti tuli puomin kontaktilta vitonen, ajalla olisi päässyt finaaliin jos olisi ollut 0-tulos ja puomi oli jopa toiseksi viimeinen este... Päivällä käytiin lähimetsässä tuttavaperheen ja heidän koiriensa kanssa, porukassa oli yhteensä kaksi paimenkoiraa ja kaksi russelia. Minni (working russel) jahtasi palloa ja Bentte (bordercollie) paimensi palloa jahtaava Minniä. Retu jahtasi keppiä ja Kami yritti paimentaa Retua :-) Välillä käytiin päiväunilla veljeni luona ja illalla oli ihan "normaali" kisarata, jossa otettiin Retun kanssa A:n kontaktilta vitonen. Yleisesti ottaen lauantaina suoritukset oli ihan hyviä ratoja . 


Sunnuntaina tultiin kisapaikalle jo seitsemän aikaan tutustumaan kilpailevien medien joukkuerataan. Meidän joukkueessa oli lisäksemme Retun isukki Duke ja ohjaajansa Mikko, team Nipael sekä Toni ja Osmo. Kaikilla taisi mennä rata vähän sähläten, ei suurta menestystä saavutettu ;-) Me oltiin Retun kanssa joukkueen eka starttaaja ja jostain syystä Retu tuli kahdesti hypyltä ohi. Semmosta ei ole ennen tapahtunut, mahdoinko mä ohjata huonosti vai oliko vaan koiran keskittyminen hukasssa? Kontakteilta loikittiin kanssa, ainakin A:lta varmaan tuli vitonen. Myöhemmin aamupäivällä oli vielä Open Class-tasoituskisa, jonka rataa oltiin etukäteen jo harjoiteltu ATT:n kentällä, mutta aika erilaiselta se vaikutti Mansessa. Retu huiteli vähän miten sattui, kepeistä jäi viimeinen väli pujottelematta enkä jaksanut korjata kun muutenkin tuntu jo menevän niin mäkeen, joten tulokseksi hylly. Puomilta se teki ihan sikaloikan, mutta kaikki esteet taidettiin oikeassa järjestyksessä suorittaa ja se tuntu olevan jo aika iso saavutus, kun hylsyjä sateli porukalla oikein urakalla. Iltapäivällä Retu oli taas jo ihan poikki, se vaan nuokku silmät puolitangossa, muttei osaa kunnolla nukkua tommosessa kuhinassa. Kami sentään kuorsasi antaumuksella.  


Turun Parsonien (TurPa) joukkueista nähtiin alo medien rata, joka oli ihan sikaviihdyttävää häsläystä sekä kilpailevien minien suoritus ja ne muuten meni lujaa!


Kuuden maissa illalla saatiin teltta pakettiin, auto pakatuksi ja nokka kohti kotia. Viime yönä Kami taisi nukkua 11h heräämättä kertaakaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti