26.11.2008

Rullailmaisutreeniä


Eilen tuli postissa Lennu-tuotteelta Kamille rullapanta ja muutama irtorulla treenaamiseen. Ja tietty heti piti aloittaa kotona treenaus.


Rullan suuhunotto oli Kamille jo ihan selvä juttu, joten ensiksi otin kriteeriksi, että saan koskea rullaan kädellä, kun se on Kamin suussa ja siitä naks ja palkka. Pelkkä namipalkka tuntui olevan vähän liian "plissu" juttu, mutta kun otettiin palkkaan mukaan ylistyssanat niin alkoi into lisääntyä :) Ensiksi otin jokusen toistosarjan niin, että rulla oli ihan mun lähellä ja sitten laitoin kaikki 6 rullaa kauemmaksi lattialle ja Kami toi ne yksitellen mulle käteen. Jee! Muutaman kerran meinasi jäädä mutustelemaan rullaa, jolloin otin rullan pois ja hetken tauko. Lelupalkalla varmaan vähenisi rullan pureskelu ja viskonta yritykset, kun olisi jotain kivempaa tarjolla, mutta koen sen jotenkin hankalaksi tässä vaiheessa, joten namilla ja kehuilla mennään.


Päästiin treenamisessa jo siihen asti, että otettiin kaksi sarjaa niin, että Lasse istuu sohvalla ja antaa rullan Kamille ja se tuo rullan mulle. Aika pätevä kaveri! Kyllä se osaa oppia!


Nyt täytyy hiljentää vähän vauhtia ja treenailla vaan tota, että rulla tuodaan maasta tai toiselta ihmiseltä mulle mutustelematta tai heittelemättä rullaa. Heittelyistä ei nytkään saanut palkkaa vaan ainoastaan siitä, että sain rullan suusta käteen.


*Edit* Lisätääs ihmettelijöille infoa rullapannan käytöstä. Haussa koiran tulee jotenkin ilmaista ohjaajalle, että nyt on etsittävä ihminen löytynyt. Ilmaisutapoja on joko haukkuminen tai rullailmaisu. Rullailmaisussa kohteen löydettyään koira ottaa pannassaan roikkuvan rullan suuhun ja tulee ohjaajan luo rulla suussa, jolloin ohjaaja tietää, että nyt on jotain löytynyt. Sitten koiralle laitetaan liina kiinni ja se vie ohjaajan näytölle eli ohjaa maalimiehen luo. Kuva rullapannasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti