18.4.2009

Tokotreenit 4/5


Perjantaisten tokotreenien teemana oli noudot ja odottaminen.


Ensiksi otettiin noutoa. Nouto on siinä vaiheessa, että Kami on sivulla, kun heitän kapulan ja käskystä tuo kapulan mulle. Seuraavaksi tarvitsisi saada mukaan lopun luovutusasento. Sitä lähdettiin treenaamaan niin, että ensiksi otetaan nopeaan tahtiin 3-5 eteentuloa palkaten ihan vaan pari askelta aina siirtyen ja uudestaan eteen ja sitten samaan pötköön tiputetaan kapulakin maahan ja koiran pitäisi tuoda "huomaamattaan" se luovutusasentoon. No joo, tuo ja tuo. Saatiin siitä muutamia onnistuneita toistoja, mutta jos Kami ei heti keksikkään mennä istumaan enkä ota siltä kapulaa suusta niin alkaa taas kapulanpyörittely suussa... Sivulta lähetettäessä toi taas kapulan hieman paremmin loppuasentoonkin.


Seuraavaksi oli vuorossa luoksetulo ja odottaminen. Koirat tulivat yksitellen luokse koirakkokujan läpi, toiset koirakot siis treenasivat samaan aikaan odottamista. Ekan kolmen koirakon ajan istumista, seuraavat maaten. Kami otti odottamisessa yllättävän paljon häiriötä muiden koirien juoksemisesta ja ohjaajien käskyistä. Wingo oli häiriöksi, koska jätkien pitää yrittää vähän uhota toisilleen, Kiista ja Taina on vaan niin ihania, että pitäisi päästä luokse. Viima nyt on kelpie, niin pitäisi päästä moikkaamaan ja westiekin häiritsi, kun ohjaaja on pikkutyttö ja se olisi kiinnostavaa... Luoksetulo-osuus sujui hyvin, siinä ei muita koiria huomattu. Loppuasentokin oli molemmilla kerroilla aikastas hyvä.


Loppuun Kaisa vielä tsekkasi seuruun täyskäännökset. Vasemmalle ok, oikealle mun pitäisi kääntää enemmään hartioita ja katsetta, koira tulee kuulemma kyllä ihan hyvin.


Hyppyä otin vielä treenien päätteeksi muutaman kerran, kun hokasin pari päivää sitten, että sitä on tehty viimeksi alkusyksystä... Hyvin Kami lähtee suullisella käskyllä ilman vartaloapuja ja jäi jopa esteen taakse seisomaan ihan itseksensä. :)


Keskittymisen kanssa oli taas välillä vähän niin ja näin, kun Kiista on tosiaan niin ihana ja Wingon silmät häiritsevästi tuijottelee (ja Kami tietty tuijottaa takasin...) Lisäksi lammaslaitumelta leijuva voimakas AIV-rehun tuoksu otti nenään ja teki mieli koko ajan kuseksia... Ihan hyvät treenit kuitenkin.


Tainaan olen vähän pettynyt, kun hän ei yllytyksestä ja 20 euron maksutarjouksesta huolimatta mennyt pyytämään seuraavan treenin alettua kuskia siirtämään vihreää avensista... ;)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti