30.12.2009

Vuosi lähenee loppuaan...


Jahas, jos ensi vuodelle uskaltaisi kirjoittaa tavoitteita ylös. Tälle vuodelle en uskaltanut, kun vuosi sitten ei vielä oikein osannut sanoa, että tuleeko tosta koirasta kuinka yhteistyökyvykäs... Vuosi osoittautui kuitenkin hyväksi, ylitti odotuksetkin monessa suhteessa. Kerrataas ensin tämän vuoden saldo:


AGILITY: Kisaura korkattiin ja yksi nollavoitto napattu.


TOKO: Alkuvuodesta en olisi uskonut, että kisaamaan vuoden aikana päästään, mutta niin vaan mentiin kesken Kamin "panoloman" ja ykköstulos saatiin, vaikka koira oli täysin kuitti.


HAKU: Treeneissä on käyty vaihtelevan ahkerasti ja päästy viime kerroilla ilmaisutreenejäkin aloittelemaan.


PAIMENNUS: Jäi kesällä valitettavan vähälle, kun ajat ei vaan sopinut mulle :(


Lisäksi tuli käytyä kolmesti näyttelyissä. Junnuluokasta Kami sai ERI:n ja kahdesti nuorten luokasta EH:n. Ylitse odotusten tämäkin, kun wörkeistä ei pahemmin näyttelyissä pidetä.


Sitten ensi vuoden tavoitteet:


AGILITY: Treenejä ja kisoja vaan ahkeraan. Treeneissä täytyy jatkaa hyppyihin keskittymistä, rimoja ei tiputella p**kele. Kisoissa tarttis saada koira paremmin hyppysiin, kun tuntuu, että se siellä kuumuu aivan liikaa. Tulostavoitteena on saada koira kolmosluokkaan.


TOKO: Avoimesta luokasta ykköstulos. Sitten katotaan taas jaksaako lajia jatkaa kohti voittaja-luokkaa. Alunperin oli tarkoitus Kamin kanssa hakea TK2-koulutustunnus, mutta enpä taida jaksaa samaa luokkaa useampaa kertaa kisata. Ei agility-kisoissakaan koskaan mennä kahdesti samaa rataa... Avoimen luokan liikkeet on jo kutakuinkin hallussa, nyt tosin rapistumaan päin kun on jäänyt lajin treenaus totaalisesti pois aikataulusta. Ehkä taas kevväämmällä...


HAKU: Rullailmaisu kuntoon. Esineruutua harrastellaan satunnaisesti, mutta usein, lähinnä koiran viihdyttämistarkoituksessa. Kisoihin tässä lajissa tuskin ollaan koskaan menossa.


PAIMENNUS: Tämäkin laji on meillä vain harrastustasolla, kun vaatisi varmaan omat lampaat ja kohtalaisen paljon aikaa & ymmärtämystä, että kisaamaan pääsisi. Mutta tavoitteena on ehtiä paimentamaan useammin kuin tänä vuonna.


Eiköhän sitä siinä, varsinkin kun pääosan vapaa-ajasta toistaiseksi vie tuo raksaus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti