19.8.2011

Eka paimennuskisa!

Minullapa onkin kotona KILPAILEVA PAIMENKOIRA!

Eilen oli siis debyyttimme SPKY:n paimennuskokeessa. Paikkana Somero, Klossnerien tila. Jännitti ihan pirusti! Varsinkin kun haut on viime aikoina olleet mitä sattuu ja toisaalta ahisti myös se, että Kami änkee liian lähelle lampaita ja saa ne hermostutettua. Ennen rataa Kami saikin vähän natsikuria, kun muisteltiin maahanmenoja…

Haussa autoin ihan reippaasti menemällä puoleen väliin. Pitkään arvoin haenko vasemmalta vai oikealta, lampailla oli veto vasempaan, mutta kun vasen on ollut niin surkea. Lopulta päätin hakea oikealta. Vähän lampaat lähti yrittämään sinne vetoon päin, mutta Kami sai korjattua.

Poispäinajo meni oikein kivassa rytmissä. Maltoin jäädä kunnolla taakse ja antaa lampaiden kulkea rauhassa pelkäämättä, että ne karkaa jos pääsevät liian kauas. Niillä ei ollut kulkusuuntaan pahemmin vetoa, mutta liikkuivat silti kivasti, joten tämä oli aika helppo asetelma.

Tasapainokuljetuksessa sain Kamin pitämään kunnon etäisyyden ja lampaat kulki oikein rauhallisesti.

Häkille sitten loppui meidän suoritus. Mulla oli jo pari lammasta häkissä, mutta yksi individualisti-pirulainen livahti häkin viereen. Pohdin hetken, että miten jatkan: laitanko muut lampaat häkkiin ja haen sen yhden erikseen, jostain syystä iski ajatus, ettei niin voi tehdä (miksei voisi?) vai haenko sen yhden porukkaan sillä riskillä, että muutkin valuu ulos. Päätin sitten hakea sen yhden, mutta lähetin koiran ihan väärältä puolelta. Siinähän sitten hajosi lauma ja Kami sai kyllä muut nätisti kasaan, mutta se individualisti-perkele, joka oli eri puolella häkkiä, sai sen verran etumatkaan ja meni niin varmana pää pystyssä kohti varikkoa, etten halunnut kokeilla kilpajuoksua saako Kami sen pysäytettyä vai ei. Siispä totesin homman olevan siinä ja kehut koiralle.

Arvostelupöytäkirjaan kirjautui näin ollen ”ohjaaja keskeytti”, jos olisin odottanut 20 sekunttia niin siinä olisi lukenut hylätty. Mutta hyvät pisteet me saatiin suoritetuista osioista:
1. Haku
a) kaari 16/20
b) lähestyminen 8/10
c) kuljetus ohjaajan luo 6/20 (tästä lähti pisteitä, koska olin itse puolivälissä eli kuljetus jäi normaalia lyhyemmäksi)
2. Kuljetus/poispäin ajo 25/30

Näiden lisäksi pisteitä saa vielä häkitys-osiosta, mutta sehän meillä sitten jäi väliin. Ei paha suoritus ollenkaan. Olen tosi tyytyväinen koiraan ja etenkin itseeni, kun pysyin niin rauhallisena ja tiukkana ja sitä myötä sain koiran toimimaan kivasti. Ei muuta kuin seuraavaa kisaa odottamaan!

Tapahtuman video: http://youtu.be/9o9ElLb7lCk Häkityksen sähellys jää vähän salaisuudeksi, kun kuvaajan sateenvarjo rupesi hyökkimään kuvaajan kimppuun :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti