26.8.2011

Tokot ja paimennus

Keskiviikkona tokoiltiin. Nyt alkoikin uudet kurssit ja järjestyskin vaihtui eli Ledi treenaa ensiksi kisatottelevaisuuden alkeet –ryhmässä ja sitten on Kamin kisatoko-ryhmä.

Ledin treenin teemana olivat perusasennot. Ensiksi tehtiin perusasentoja niin, että liikuttiin aina perusasennon jälkeen askel eteen tai etuviistoon ja pentu sai hakea perusasentoa vähän eri kulmista. Sitten tehtiin perusasentoa pienessä häiriössä eli tötsäjonoa pujotellen ja joka tötsällä perusasento. Samaan aikaan tuli vastaan toinen koirakko. Ei ottanut suurta häiriötä muista. Lopuksi tehtiin myös edestä pyörähtämällä, Ledillä meinaan luoksetulon ottaa suoraan sivulle. Ei me mitään eteentuloa tarvita. Kai. Perusasento on ihan hyvällä mallilla, käsiapua tarttee toki, mutta ajatusta on. Itse tars muistaa palkata aavistuksen taaempaa kuin mitä pruukaan tehdä.

Yksi ”ohjaaja tönkkönä” luoksetuloharjoitus tehtiin kanssa. Pieni lelulla hetsaus ja koira jätettiin avustajan pitelemäksi, kutsu jäykkänä seisten ja heti kun koira lähti liikkeelle, lähdettiin lelun kanssa karkuun. Totutetaan koiraa siis myös siihen, että välillä ohjaaja onkin ”koemainen”.

Kami aloitti ruudulla, nyt menee alustan kanssa aika kivasti. Tein myös ilman alustaa pari -> hakeutuu vähän turhan taakse ruutuun, täytynee siirtää alustaa vähän keskemmäksi.

Liikkeestä jääviä tehtiin ”zetana”. Nämä treenin lopuksi myös Kaisan käskyttämänä järjestyksessä istu, seiso, maahan. Ekalla yrityksellä Kami ei lähtenyt seuruuseen mukaan vaan istu kuin tatti. Kaisa oli taas niin kovin jännä kun seisoi vieressä käskyttämässä… Tokalla lähti mukaan ja teki kaikki asennot oikein ja pysyy hyvin paikalla kun kierrän taakse. Tehtiin sitten vähän perusasentoja ja liikkelle lähtöjä lisää Kaisan lähellä, kun käskytteli muita.

Hyppynoutoa tehtiin kanssa. Noudossa olen vaihtanut luovutuksen edestä sivulle ja se vaatii Kamille vielä apukäskyn ”sivu”. Nyt tehtiin ilman käskyä, mutta vasen käsi oli ”imutuspaikassa” apuna koiralle mihin pitää tulla. Sehän hokas! Yhden hyppynoudon tein myös metallilla, palkka heti paluuhypyllä, kun vauhti oli ok.

Eilen paimennettiin isolla sänkipellolla. Lampaat oli aika vilkkaalla tuulella ja kova veto pellolta kotiin. Kami jatkoi parina viime kertana vilauttelemaansa nöyrää tyyliä, piti etäisyyden ja oli oikein kiva :) Hautkin oli vähän ehkä parempia kuin mitä on ollut. Tehtiin kahdesti ”rata”, jossa haku, poispäinajo ja tasapainossa kuljetus. Kivasti saatiin poispäinajo toimimaan vedosta huolimatta. Laitumella tehtiin vielä yksi häkitys, sekin hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti