18.8.2011

Paimennusta ja tokoa

Tiistaina oli paimennusyksäri: viime hetken briffausta kisoja varten. Haut mättää vasemmalta edelleen, oikea melkein ok. Poispäinajoon saatii hyvä rytmi, tasapainossa kuljetukseen etäisyyttä ja malttia (juoksutusraipalla…) ja muutama onnistunut häkitys. Lopuksi vielä oikeaa ja vasenta itse väliin mennen ja muristen jos leikkaa. Kauemmas siirtymällä ja kääntämällä katseen pois, sai luvan tehdä noston. Alko sieltä vähän nöyrää ilmettä tulemaan.

Eilen oli toko-päivä. Kamin treenissä tehtiin kolme vapaavalintaista liikettä kokeenomaisesti putkeen. Jos tulee virhe, niin ”oho” ja pois. Uusi yritys seuraavalla kierroksella. Valitsin liikkeiksi seuruun, kaukot ja metallin.

Seuruu oli ihan ok, perusasennot löytyi myös juoksusta ja hitaasta käynnistä. Välillä vähän edistystä ja painamista.

Kaukot on ollut Kamille se vahva liike, mutta nyt ei noussut maasta seisomaan vaikka etäisyyskin oli koetilannetta lyhyempi. Syytän Kaisaa ;) Kaisa oli koiran vieressä liikkuroimassa ja Kami ottaa Kaisasta herkästi painetta. Totesi siis, että paras maata kiltisti, ettei toi käy päälle. Huoh. Tokalla yrityksellä sama homma. Kolmannella kierroksella sain sen pienen huomautuksen jälkeen hereille ja kolmannesta käskystä ylös, sen jälkeen vaihdot oli ihan ok.

Metalli tuli suht ok vauhdilla, perusasento vaan vaati käskyn. Vai toisenkin?

Kaisa-häiriö tuntuu nyt olevan Kamille kovin suuri… :( Täytynee siis jatkaa Kaisan tokoja, että saadaan treenattua tällä kunnon häiriöllä.

Ledi opetteli malttia: pentu maahan (tai istumaan), lasketaan lelu eteen, suoristaudutaan, nostetaan lelu ylös ja leikiksi. Jos siis koira malttoi maata. Eka yritys oli ok, tokaa jouduttiin vähän työstämään, kun pentu hyppi ja haukkui, sen jälkeen oli homma hokattu ja odotti joka kerta kauniisti.

Lisäksi tehtiin kosketusalustaa, tähän yritetään nyt lisätä vähän kestoakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti