4.8.2011

Tokot

Eilen tokotreeneissä Kami oli "varovasti mukana", koska ei kulje edelleenkään puhtaasti. Ei siis seuruita, lelupalkkauksia tai muuta riehuntaa.

Alkuun tehtiin paikallaanistuminen häiriöllä. Istui kuin tatti, mun suureksi yllätykseksi. Paikallaistumista kun ei ole tehty kuin pari kertaa ja nyt olin jonkun aikaa piilossakin. Häiriön aikana kävin palkkaamassa. Pää kääntyi kyllä taaksepäin häiriökoiraa katsomaan, mutta kroppa ei liikkunut mihinkään.

Sitten tehtiin vähän perusasentoa, maahanmenoa sivulla ja takaisin sivulletuloa. Kaveri huuteli vieressä käsky-sanaa häiriöksi. Vieressä maatessa vähän nytkyi käsky-sanasta, muttei noussut. Lisäksi tehtiin pikkasen merkkiä kosketusalustalla. Merkkiä en ole aiemmin ollenkaan tehnytkään, kun en usko, että sitä tullaan koskaan tarvitsemaan... EVL ei ole suunnitelmissa. Ruutua tehtiin kanssa parista metristä kosketusalustalla ja kerran ilman alustaa, hienosti toimi. Ehkä sillä on tässä se lamppu syttynyt...

Loppuun vielä rivissä maahanmenoja ja takaisin perusasentoon nousuja. Yksi koira kerrallaan sekalaisessa järjestyksessä. Ei ottanut häiriötä muiden tekemisistä, mutta se maasta perusasentoon nousu saisi olla reippaampi, jää helposti vähän puolitiehen.

Ledi oli omassa treenissään virtaa täynnä :) Sitä se teettää, kun nukkuu työpäivän ajan eikä pääse edes Kamin kanssa riehumaan, kun yritän sitä pitää nyt levossa.

Alkuun tehtiin yksi (hetsattu) luoksetulo muiden pentujen muodostaman "kujan" läpi. Hyvin tuli muita vilkuilematta. Sitten otettiin maahanmenon tekniikkaa eli ei istumisen kautta vaan seisomisesta suoraan, nopeasti löytyi oikea tekniikka ja kättäkin sai ruveta jo häivyttämään. Tötsien kiertely -leikissä taidettiin treenata löysässä remmissä kulkemista ja toisten koirakoiden ohittelua? Ja tokalla kerralla tehtiin myös maahanmenoja tässä yhteydessä. Loppuun otettiin vielä muutama sarja istumisia.

Kotiläksynä istumisessa ja maahanmenossa käsiavun häivyttäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti