8.2.2013

Kunnossa vai ei?

Ledi aiheuttaa toisinaan päänvaivaa. Onko sillä kaikki ok vai onko jotain häikkää? Sinänsähän se ei ole oireillut koskaan mitenkään, mutta ne pienet jutut ja se kuuluisa MuTu.

Tai siis ei ole oireillut mitenkään eiliseen mennessä. Eilen töitten jälkeen lenkillä se kalliota ylös juostessa vinkaisi ja oli hetken semmonen ”hui kauhia, minuun ehkä sattui tai meinasi sattua”. Sitten oli taas ihan okei, haastoi Kamia painiin ja juoksukilpailuihin. Mentiin siis aksatreeneihin, alkulenkillä oli ihan normaali, annoin vielä kulkea vapaana osan matkaa, että varmasti näin sen liikkuvan ihan ok. Pari lämppähyppyä ja A meni kanssa ilman mitään, mutta sitten kun lähdettiin tekemään rataa niin tapahtui jotain. Radan alussa oli suorassa linjassa hyppy, okseri ja suora putki, johon ei pitänyt mennä. Ledin hyppäsi hypyt, mutta okserilla kiljaisi ja juoksi putken läpi kuin karkuun jotain. Tuli sitten luokse ja hyppeli oudosti, yritti lähteä takaisin radalle ”treenataan lisää!”, mutta ei varannut kunnolla oikealle takajalalle :( Itse hypyllä ei tapahtunut siis mitään, koira ei kaatunut, ei koskenut esteeseen, mutta johonkin hypyn aikana sattui. Treenit jäivät tietenkin sitten siihen. Aamulla käveli ihan neljällä jalalla, mutta aavistuksen ehkä varoen sitä oikeaa takajalkaa.

Ja mistä sitten ne aiemmat mutu-tuntumat on tullut: välillä Ledi ihmisten kanssa painiessa saattaa vinkaista (hyvin harvoin). Tätä tapahtuu lähinnä veljeni kanssa painiessa ja voi olla myös henkistä ”hui minut kaapattiin”-ahdistusta. Toisinaan Ledi pureskelee takajalkaansa ja saattaa tässä yhteydessä myös vinkaista. Se ei pure jalkaansa päivittäin ja välillä menee pitkäänkin, etten näe sen sitä tekevän, mutta kuitenkin se tekee sitä sen verran usein, että sen on huomannut. Painelemalla, vääntelemällä ja kääntelemällä en ole kuitenkaan missään vaiheessa koirasta löytänyt mitään kipukohtaa. Varpaita olen väännellyt ja puristellut, selkää painellut jne, mutta mistään ei osoita aristavansa. Mutta silti tuntuu, että jotain jossain olisi :(

Onneksi maanantaina on fyssari, josko se löytäisi jotain selitystä hommaan.

6 kommenttia:

 1. Lassen outoon ontumiseen löytyi lopulta syy anaalirauhasista. Ne siis kannattaa tarkistaa, oiret voivat olla todella outoja?

  VastaaPoista
 2. Mäkin jossain vaiheessa mietin anaaleja, mutta tällä hetkellä kipu näyttäisi olevan niin selkeästi jalassa, että en usko tähän. Tänään Led on ollut ihan ok, mutta jossain vaiheessa ulkona, kun Kami oli taklannut sitä niin oli taas kiljaissut ja ollut hetken kolmijalkainen. :(
  Kaikki ideat otetaan kiitollisna vastaan!

  VastaaPoista
 3. Tsekkaa kynnet. Entti ulvahteli, kun kynsi oli jännästi irronnut (vain osittain ja ihan juuresta, niin ettei sitä äkkiseltään huomannut). Se sitten osui tietyssä kulmassa heilahdellessaan ytimeen ja aiheutti kipua.

  Tarkista myös anturat sekä iho varpaiden välissä. Esim. tuntuuko/näkyykö anturoissa kohtaa, jossa voisi olla jotain hiekkaa tms. siellä anturan sisällä. :)

  VastaaPoista
 4. Luin sitte monta kertaa Helin viestin Lassen anaaleista :D

  Ledille tsemppiä paljon ! Toivottavasti on joku pikkujuttu ja korjaantuu helpolla.

  VastaaPoista
 5. Mäkin tavasin Helin viestiä pitkään ja mietin, että olenko vahingossa kirjoittanut johonkin kohtaan Lasse enkä Ledi :D Helille siis tiedoksi, että puolisoni on Lasse. Ja hänen anaalinsa on kunnossa :D

  VastaaPoista