13.5.2013

Paimennusta ja uintia

Hupsan, vähän taas päivittämiset jäänyt...

Helatorstaina oli paimennuspäivä. Kami sai tehdä yhden treenin hakuja, sain jopa vähän ottamaan etäisyyttä lauman takanakin. Vähän. Lisäksi Kami sai hetken toimia apukoirana, siinähän sitä saikkulaiselle tarpeeksi.

Ledi pääsi tekemään rataa J Haussa menin toki ihan lauman lähelle, koira kauniilla kaarella taakse ja hieno rauhallinen nosto. Poispäinajoa tehtiin ekaa kertaa, mutta sehän meni ihan nappiin. Ledi reagoi niin herkästi käskyihin ja itse osaan jo katsoa sitä hommaa sillä silmällä, että onnistuu ajo ihan linjaa pitkin vaikkei koiralla kokemusta olekkaan :D Hassua. Tasapainokuljetus oli ihan helppo nakki ja saatiinpa ne häkitettyäkin oikein kivasti. Siis hä? Lepsutin, joka on pari kertaa käynyt paimentamassa, pystyy periaatteessa ajamaan radan läpi! Ja eikun kisoja tsiigaamaan... No joo, ei se varmaan hankalampia lampaita saa liikkeelle eikä uskalla pysäyttää laumaa, joka meinaa karata, mutta toisaalta se on niin rauhallinen, ettei ainakaan omalla toiminnaallaan saa laumaa haluamaan karkuun. Eri asia tietty jos laumalla vaan sattuuu olemaan tosi vahva veto johonkin päin. Mutta olin mä ylpeä pikkupojasta, sama lauma taisi kaikilta muilta poispäinajossa enempi tai vähempi karata, mutta kiltti pikku-insinööri hoiti homman kotiin J

Lauantaina pääsi Kami testaamaan koirauimala Sirifan Ansan kanssa. Ansa nyt jo on kokenut polskija ja sen myötä Kamikin totesi paikan heti hyväksi. Tutulla keskittyneisyydellään se ui rauhassa allasta ympäri niin kauan kun ohjattiin ja tuli pois kun ohjaus lopetettiin. Sai kyllä oikein hyvää kuntouintia tehtyä! Loppupäivän olikin sitten ylen väsynyt koira auringossa raatona. Illalla lenkkeiltiin vielä Jaanan ja saksanseisoja Dumlen kanssa, saipahan Ledikin juosta itsensä pitkäsäärineidon rinnalla ihan uuvuksiin :D

Tänään pojilla on fyssari ja huomenna pitäisi soitella lekurille, että miten Kamin kanssa jatketaan. En mä oikein tiedä onko nykyinen kipulääkitys mitään auttanut. Ehkä se joo seisoessa varaa vähän tasapainoisemmin molemmille jaloille, mutta on sen liikkuminen takapäästä jotenkin jäykkää edelleen.

Ledillä alkaa torstaina tokokurssi, koitetaan nyt siinäkin hommassa aktivoitua ja sunnuntaina se pääsee Vihtiin kisamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti