8.5.2013

Parsa-mascarponepasta

Oh, laitanpa blogiin jo toisen kerran (!) reseptivinkin. Edellinenhän vinkkihän oli sienirisotto, nyt rupesi himoittamaan vihreät parsat. Niistä saa muuten kanssa hyvää risottoa, mutta nyt kokeilin pastaa:

Parsa-mascarponepasta

puntti vihreää parsaa
oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
150 g mascarponejuustoa
raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria

spagettia tai linguinepastaa

Leikkaa parsojen varsista puiseva osa pois. Kuori ja leikkaa paloiksi/halkaise jos ovat paksuja.

Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna paistinpannulla keskilämmöllä öljy ja paista parsoja 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Lisää pannulle pinjansiemenet ja paista vielä muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan pastan valmistumista.

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Kaada kattilasta keitinvesi pois (aivan pienen tilkan voit jättää pohjalle). Älä laita kattilaa enää levylle, sillä mascarpone ei pidä liian kuumasta. Lisää kattilaan pastan joukkoon parsat ja pinjansiemenet sekä mascarpone. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Lautasella päälle reilusti parmesaania ja eikun mussuttamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti