30.5.2013

Tokokurssi, osat 1 & 2. Ja vähän aksaa

Pirulainen, tokokurssin kaksi ekaa kertaa on kirjaamatta...

Aloitettiin siis kaksi viikkoa sitten Ledin kanssa Tuija Seren alo-avo -tokokurssilla ja koska meidän ryhmän jälkeen treenaavassa alo-evl -ryhmässä oli kanssa tilaa, niin Kami pääsi viime viikosta alkaen siihen mukaan.

Ekalla kerralla treenasi siis vain Ledi, teemana oli luoksepäästävyys ja perusasento & seuraaminen.

Luoksepäästävyydessä ei sen suurempaa ongelmaa, mutta täytyisi sitäkin muistaa treenailla aina välillä. Vähän tekisi koiran mieli pompata moikkaamaan tulijaa. Namittamalla pysyy kyllä ihan ok.

Perusasentoa olen tehnyt pääasiassa nami kädessä, nyt jätetään se valmiina kädessä oleva nami pois ja palkka kaivetaan vasta kun koira on perusasennossa. Toimii ihan kivasti.

Seuruuta olen tehnyt kanssa vain namilla imuttamalla. Palkka täytyy muistaa antaa enemmän edestä päin, Ledi kun tuppaa herkästi vähän jätättämään. Vasemmalle käännökset alkoivat onnistua vähän paremmin, kun sitä tehdään parin suoran askeleen jälkeen eikä paikallaan, kuten olen yrittänyt veivata.

Tokalla kerralla treenattiinkin ulkona. Ledin ryhmän teemana oli liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo.

Maahanmenossa tekniikka on hyvä. Ei muuta kuin pidentämään matkaa mitä etenen maahanmenon jälkeen ja vähän häiriöitä mukaan. Luoksetulossa täytyy muistaa palkkailla myös siitä pysymisestä vaikka Ledi tuntuukin ihan hyvin pysyvän. Nyt myös lähti säpäkästi ja tuli reippaasti, sivulletulo kovasta vauhdista on vielä vähän vaihtelevaa.

Kamin ryhmän teemana oli ruutu ja paikallamakuu.

Ruutua ei olla tehty taas aikoihin... Yritin ensiksi pitkällä matkalla näyttöruudulla. Kami lähti hyvin, mutta juuri ennen ruutua hukkasi ajatuksensa ja alkoi harhailla ja etsiä jotain. Kutsuin pois ja otettiin lähempää, onnistui ihan ok. Siitä sitten muutama toisto aina pikkasen matkaa lisäten.

Muiden tehdessä ruutua treenailin jääviä, istuminen on vähän taas välillä hukassa, sekä kaukoja. Seiso-maahan –vaihdossa edistää ihan kauhiasti. Tätä on nyt jonkun verran tahkottu takapalkalla ja pitäen koiran edessä jotain lautaa tai muuta, ettei pääsisi eteenpäin. Toivottavasti tekniikka joskus uppoaisi kalloon. Muut vaihdot on hyviä.

Paikallamakuu tehtiin 2 min, ohjaaja piilossa. Lonkalleenhan se aina kellahtaa, mutta muuten ok.

Tiistaina Ledi pääsi aksaamaan. Rata oli aika haastava ja vähän joutui tahkoamaan muutamaa kohtaa, kun koira ampui aina turhan kauas ja haki keppejä putken sijaan. Kepit meni muuten leijeröiden (putki välissä) tosi hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti