6.9.2013

Paimennusta

Eilen käytiin taas paimentamassa. Kami sai alkuun hakea lauman laitumelta ja viedä sänkkärille. Otti taas kerran vain ekan osan laumasta mukaan, kunhan eihän sitä voi sitten enää taakseen katsoa, että olisko niitä enempikin, jos on jo jotain lampaita hallussa...

Sänkkärillä teki Ledi ensiksi ison kierroksen poispäinajoa (liinassa) ja toinen kierros kiemura-uraa vaistonvaraisena kuljetuksena. Poispäinajossa, varsinkin ekalla suoralla, oli vähän "remmikävelyfiiliksissä", kun oli liinassa vaikka yritinkin siitä olla ohjailematta, ainoastaan estin mahdolliset eteen asti pyörimiset. Toka osio oli jo vähän parempi.

Vaistonvaraisessa katottiin etäisyyden pitämistä juoksutuspiiskan avulla, tämä hyvin.

Kamin kanssa tehtiin kimppatreeni Kaisan & Popon kanssa. Lauma jaettiin kahtia ja kumpikin otti haltuun osionsa ja kuljetti kauemmas. Sitten kuljetettiin laumat toistensa ohi ja koirat piti huolen, ettei laumat yhdisty. Lopuksi koira sai hakea toiselta lampaat ja yhdistää "omaan" laumaansa. Hyvin pojat hokasi jaon eli kumpikaan ei sännännyt niputtamaan laumaa yhdeksi vaan ottivat oman osionsa vaan haltuun. Kamia oli vähän vaikea saada "jättämään" oma lauma ja hakemaan toiset siihen liitettäväksi, näitä treenejä tars saada lisää.

Lopuksi Kami teki vielä ihan perus kaarien avaustreeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti