8.12.2014

"Paimennusepikset"

Itsenäisyyspäivää vietettiin paimennusepisten merkeissä Kaisan luona. Kami ja Ledi saivat molemmat tehdä esikoetta vastaavan radan sekä SPKY:n ykkösluokkaa vastaavan radan.

Lepa oli ensiksi tolppakoirana aloittelevien radalla ja siellä jo huomasin, että oli poikkeuksellisen paljon jumissa tuijotuksessaan. Ei tahtonut oikein irrota kaarelle normaalin kevyeen tapaan. Ekalla radalla tuijotus teki haun vaikeaksi, yritin lähettää ihan tolpalta tekemään hakua (50m), mutta oli pakko lähteä itsekin vähän liikkeelle, kun ei koira meinannut päästä kaarelle. Tehtiin koko rata peruskuljetuksena, toinen pääty oli paha, kun kuljetus oli kohti kovaa vetoa ja käännös vasta olikin hankala kun se oli ihan lähellä muiden lampaiden aitausta. Tässä Lepa leikkasi linjan, mutta saatiin pidettyä eläimet kivasti hallinnassa. Häkitys oli ihan ok.

Kamin haku oli "normaalin suppea", ekaa osiota yritin tehdä poispäinajona, mutta meni säätämiseksi ja vaihdoin peruskuljetukseen. Pääty taas hankalaa ja Kamikin leikkasi siellä vaikeassa nurkassa linjan. Häkitys meni vahinkolaukauksena ihan nappiin, lampaat melkein juoksivat suoraan häkkiin.

1-luokan radalla oli vähän pidempi haku, menin molempien kanssa puoleen väliin jeesaamaan. Kamin kanssa saatiin aika kiva poispäinajo, mutta tokassa porttivälissä, siinä hankalassa kulmassa, pääsi taas leikkaamaan. Häkityksen sijaan oli A-este-suppilo, joka sekin meni vahinkolaukauksena aika nopsaan.

Ledin kanssa poispäinajossa taas pientä jumitusta, mutta suht ok suoritus. Tokassa porttivälissä viimein käännös ilman leikkausta, tosin kaikki lampaat ohi porttiaukon :D Suppilolla pientä säätöä, sitten ok. Ledin ekaa rataa ei tullut videolle, muut löytyy:
Kamin eka kiekka
Kamin toinen kierros
Ledin toka kierros

Ai niin, se Kamin anturajuttu. Käytiin lopulta eläinlääkärissä näyttämässä sitä (kaksi viikkoa sitten) ja Kami sai antibioottikuurin tulehdukseen. Nyt tassu on taas ihan priima :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti