16.12.2014

Vuoden vimppa paimennus

Lauantaiaamulla köröttelin lumipyryssä Kaisalle paimentamaan ja vitsit kun olikin hyvät treenit!

Ensiksi tehtiin molempien koirien kanssa viime viikon episten poispäinajo ja kuljetusosuudet, nyt se vaikea toisen portin kohtakin meni molemmilla kuin vettä vaan. Eipä sitä tarvinnutkaan kuin viikko funtsia, että miten siinä kuulu itsensä ja koira asemoida :D

Toisella kierroksella tehtiin hakua. Kamille sain suht säädyllisen hakukaaren, tosin takaa oli suppea. Poispäinajon lopulla tuli vähän säätöä ja rytmi karkasi ja sitten ei onnistunutkaan enää se hankala porttiväli tyylillä. Uusintayrityksellä saatiin sekin taas hanskattua.

Ledillä oli tosi nätti hakukaari ja nosto, mutta kuljetus ohjaajalle oli aina banaani vetoa kohti. Sitä otettiin sitten muutama toisto, että saatiin suora kuljetus ohjaajallekin. Kyllä se poika vaan osaa, kun sille kertoo, että mitä halutaan. Nostossa joutu vähän äänellä tsemppaamaan, että se pysyy liikkeessä eikä jää vain tuijottamaan ja pitämään lampaita hallinnassa. Vähän suhinalla usuttaen pysyy paremmin liikkeessä. Kamille jos samaa "Vush vush"-usutusta käyttäisi niin johan lentelisi lauma pisin laidunta :D On ne niin eripari pojat tässä kohdin. Samoin poispäinajossa joutuu helposti Lepaa usuttamaan, Kamia puolestaan hillitsemään.

Lopuksi otettiin vielä jakoa. Ledi teki ekaa kertaa elämässään ja odotetusti oli vähän hankalaa tulla lauman keskelle. Lopulta saatiin yksi hyvä onnistuminen ja jätettiin homma siihen. Kamikin teki ihan kivan jaon ja pystyi jopa sen jälkeen vaihtamaan lammaskaksikosta toiseen, wow!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti