4.11.2009

Agility-masennus


Voi itku ja hammasten kiristys eilisiä agi-treenejä... Treenaajia oli 11 kappaletta, joten vauhtia piti pitää yllä ja tieto siitä, että "nyt pitää tehdä äkkiä" saa mut aina häsläämään... Ensiksi siis tehtiin tämä rata kisanomaisesti:Alun neljä ekaa estettä meni ihan ok, mutta sitten en saanutkaan koiraa enää vitoselle, putkeen (8) ei meinnanut mennä vaan törmäsi muhun, tokan putken sijaan menikin A:lle ja lopun kolme estettä meni myöskin ihan ketuiksi. No kepit se onneksi haki hienosti ja lähestyminen oli aika samanlainen kuin lauantain treeneissä, joissa osui aina tokaan väliin. Siitä ei siis ole jäänyt kummituksia ilmaan, onneksi. Mutta muuten kyllä hävetti se sähläys...


Tokalle kierrokselle sain ohjauksen paremmin kasaan ja onnistuttiin menemään rata oikeassa järjestyksessä läpi, ainoastaan muutamat rimat lensi...


Sitten tehtiin vielä toista rataa:Tämä menikin sitten vielä täydellisemmin penkin alle... Alun välistäveto hypylle 4 ei vaan onnistunut. Tai oikeastaanhan tossa ei välistävetoa ehtinyt edes tekemään, kun koira piti ensiksi törkätä kakkosen taakse, joten siinä oli sitten jo koiraa jäljessä. Nelosen Kami hyppäsi aina väärästä suunnasta, tai jos sain sen oikealle puolelle hyppyä, niin ei se hokannut koko hyppyä, huoh. No jatkettiin eteenpäin, puomilta Kami lähti jatkamaan ilman lupaa, ysi-hypyn jälkeen säntäsi suoraan putkeen, keinultakin taisi karata, pyöritys 14-17 ei onnistunut jne jne. Keksi virhe, me varmasti teimme sen. Kerrassaan surkuhupaisaa. Kyllä v***tti.


Viereiselle kentälle sitten rakensin tuon kohdan 2-4 ja veivattiin ja väännettiin sitä. Sain lopulta Kamin muutaman kerran oikeasta suunnasta joka hypylle, mutta niillä kerroillakin taisi rimat lennellä.


Jos sunnuntain kisat menee samaan malliin niin täytyy oikeesti keksiä jotain tälle kaaokselle. Oisko se sitten ratojen jättäminen hetkeksi tauolle ja keskittyisi taas ohjauskuvioiden vääntöön? Ihan vaan välistävetoja, poispäinkäännöksiä, ylijuoksuja ja muita, keskittyen nätteihin kurveihin, hallittuun menoon ja rimojen ylhäällä pysymiseen. Jotain hyppytekniikkatreeniäkin pitäisi tehdä, mutta kun mulla ei ole semmosista mitään käsitystä. Tai sitten vaan teen rukkaset koko koirasta. Tosin eihän se koiran vika ole, että miten se on opetettu ja miten sitä radalla ohjataan. Kyllähän se ekan radan tokalla kierroksella meni ihan ok, kun ohjaus oli jotenkin järkevää, eli mistä mä saan revittyä itselleni joka yritykseen sen oikean asenteen ja meiningin?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti