20.5.2011

Paimennusta

Eilen taas paimennettiin.

Ensimmäiseksi oli tarkoitus siirtää viisi juuri vieroitettua pässiä pyörötarhan kyljestä pässilaitumelle. Alkuperäinen ajatus oli, että olisimme Mian ja Ansan kanssa hoitaneet homman kahdestaan, mutta eihän siitä mitään tullut. Muutaman kerran saatiin lauma irti häkin kyljestä ja 10m päähän, mutta sitten ne juurtui siihen. Sitten tuli vuoroon Heili & Ninja ja vaikka nekin tosissaan teki töitä, niin ei lähtenyt porukka liikkeelle. Lopulta ne kuljetettiin niin, että yksi pahin junttura kannettiin, yksi oli mulla narun päässä (kiskonnassa) ja lauman takana oli viisi koiraa! Ja silti oli tahmeaa kulkemista, jösses!

Siirron jälkeen ajettiin pieni rata helpommin liikkuvilla lampailla. Lyhyt haku, tolpan kierto, kuljetus portista, tolpan kierto ja häkitys. Tyyli vapaa eli poispäinajoa tai tasapainossa kuljetusta. Kamilla tuntu olevan kuljetus ylipäätään vähän hukassa (tehty liikaa poispäinajoa?), joten otin kaikki kuljetukset tasapainossa ajona. Haussa menin aika lähelle laumaa jeesaamaan, kun piti hakea vasemman kautta ja se on Kamille ollut vähän vaikeampi. Haki avustettuna ihan ok ja kuljetuksissa alko taas löytyä ajatus. Lähelle vaan taas tuppasi ja häkityksessä oli vähän säätämistä.

Loppuun jokainen sai tehdä vielä haluamansa kohdan uudestaan. Me tehtiin pätkä kuljetusta etäisyydestä (juoksutusraipalla) huolehtien ja häkitys. Nyt alkokin näyttää jo huomattavasti rauhallisemmalta!

Pentu pääsi pikaisesti nuuhkimaan lampaita ja heiluttelemaan niille häntää. Ja tietenkiin syömään lampaanpapanoita, ah niin makoisia… Ennen paimennusta kävivät meillä pikavisiitillä Outi ja Ledin sisko Q. Kyllä oli pennuilla hauska jälleennäkeminen; kauhiasti juoksua, painia ja vipellystä.

Aiemmin päivällä Kami viimein rohkaistui vähän leikittämään pentua kotona. Leikki meni vähän ehkä villiksi, kun pentu oli riehakkaalla (purevaisella) päällä ja päättyi siihen kun Kami jotenkin liukastui pennun päälle ja pentu loukkasi vasemman etujalkansa :( Hetken aikaa ei varannut sille ollenkaan, itki vaan, mutta vähän ajan päästä alko liikkumaan ontuen ja jonkun ajan kuluttua taas jo ihan normaalisti. Toivottavasti ei tullut sen kummempia vammoja…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti