6.5.2011

Paimennusta

Tiistaina käväsin päivällä vetämässä hallilla pikatreenit, jälleen vähän niitä kontaktimuistutteluja. Nyt oli taas ylösmenot ihan priimaa ja alastulotkin on siinä sivussa nopeutunut.

Eilen paimennettiin. Ensiksi tehtiin hakuja tolppakoiralta. Oikelta haki suht ok, vasen on armottoman suppea. Ekalla kerralla pitkältä matkalta jopa leikkasi lauman eteen... Otettiin sitten muutamat kierrokset vasenta ja vähän oikeaa ihan vaan lauman ympäri etäisyyttä hakien. Siinä sai ohjaajakin sitten juosta ja painostaa koiraa, että saatiin sitä etäisyyttä, huoh. Toi on kyllä meidän ikuisuusongelma.

Lisäksi harjoteltiin lampaiden irrotusta pyöröhäkistä. Häkin sisällä oli siis iso lauma ja kolme ulkopuolella ja ne kolme piti kuskata pois. Mutta nehän liiskaantuu ihan siihen pyöröaitaan kiinni ja kulkee sitä ympäri, joten se irrotus vaatii vähän tekemistä. Kami hoiti homman kyllä aika hienosti! Tosin sen verran hommaa näin ekalla kerralla autettiin, että otin itse yhden lampaan koukun nokkaan ja avitin sitä oikeaan suuntaan niin lähtevät vähän helpommin. Ja kolmatta niskurilammasta Kami tuijotti hyyyyytävällä silmällä, kun lammas yritti kovasti takasin häkille ja oli vaan pää Kamia kohti ja kopisteli uhkaillen etusorkillaan. Eipä Kami edes viittinyt naksutella sille vaan tuijotti sitä vaan niin kovalla silmällä, että askel kerrallaan alko lammas pakittaa... Kami näytti ihan aidolta paimenelta!

Loppuun vielä vähän pentukuvasaastetta Saksasta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti