27.5.2011

Pikkutreenailuja

Keskiviikkona käytiin tokoilemassa! Ihan oikeesti! Jotenkin haluis Kamin kanssa vielä sitä voittajaa kokeilemaan, mutta kun ne uudet liikkeet (ruutu, tunnari) ei vaan lyö läpi. Kyllähän tuo kaukot osaa, seuruun, jäävät ja noudot, mutta noi kaksi... Tokoiltiin Raisiossa Mian ja Millan kanssa. Otin Kamin kanssa vähän ruutua (kosketusalustalla) ja noutoa. Sekä paikallamakuu ja vähän seuruuta. Led pääsi harjottelemaan remmissä kävelyä ja muutaman luoksetulon Mian pitäessä kiinni ja mä juoksin hetsaten karkuun. Kovaa tulee luo :)

Eilen tuli yllärilähtö Somerolle esittelemään ulkomuototuomareille paimentavaa kelpiä. Kaisan piti sinne mennä, mutta oli kipiänä ja kyllähän mut nyt saa yllytettyä lyhyen paimennuksen takia ajamaan reilu 100 km suuntaansa... Joskus itseäkin ihmetyttää, että onko mun toimissa mitään järkeä. No onneksi kävi paikanpäällä ilmi, että saan reissusta sentään km-korvaukset niin ei se sitten niin paha ole.

Paimennuspaikkana oli Nietosvaaran tila. Tilalla on talvella uuhia viitisensataa ja nyt ovat melkein kaikki vielä karitsoineet eli lukumäärä vieläkin paljon suurempi, aika huikeeta.  Lampaat oli valtavia Texel-lihalampaita. Aivan jäätävän kokoisia! Päivi varoittelikin, että saattavat painaa 100 kg ja eivät sitten väistä ihmistä vaan jyräävät yli, great. Onneksi otettiin "näytös" pihatarhassa eikä isolla laitumella, niin ei tullut mitään pitkää hakua, jossa vauhti olisi voinut kiihtyä ja lampaat jyrätä mut.

Annoin ensiksi tilan pro-bortsujen esitellä taitojaan, jotta lampaat vähän väsyisivät ja uskaltauduin vasta viimeisenä kehään. Yllättävän hyvin Kami malttoi enkä saanut lihamassaa pahasti päälleni! Otettiin varman päälle ja pyörittiin ensiksi vaan lauman ympäri suuntaa vaihdellen, saivat tuomarit rauhassa katella liikkeitä. Uskaltauduin mä sitten vähän kuljettelemaankin otuksia, kun meni niin kivasti. Poispäinajoa otin ihan vaan sen verran, että annoin Kamin tuijotella jästipää-lampaat kääntymään poispäin ja kuljettaa ihan pikkasen. Kauan Kami sai tuijottaa ja lampaat tuijotti ja potki uhkaillen maata sorkillaan, mutta näköjään Kamin voima riitti! Ja ihan ilman mitään hyökkimistä, pelkällä vahvalla katseella.

Kovasti tuomarit (vai tuomarikokelaat, en mä tiedä?) tykkäsivät paimenista ja vilkasta keskustelua koirien rakenteesta saatiin aikaiseksi. Ehkä joskus vielä joku suomalainen tuomari ymmärtäisi muidenkin kuin tankki-kelpien päälle… Anteeksi pieni kärjistys ;)

Jaa niin, tuomarit pikaisesti ja epävirallisesti Kamin mittasivatkin, 56 cm taitaa sen korkeus olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti