23.2.2012

Aksa-analyysiä

Tiistaina treenattiin Kamin kanssa tämmöstä rataa:


Nelonen taisi olla haastavin kohta, onnistui parhaiten, kun menin nelosen taakse vastaanottamaan ja kierrätin koiran siis sieltä ”yläkautta”. Hypyltä 12 meinasi kanssa karata neloselle, mutta siihenkin löytyi hyvä kuvio. Persjätöllä välissä 18-19 meinasi vähän valahtaa pitkäksi, mutta upposi kuitenkin joka kerta putkeen. Eilen treenasin päivällä vielä noita kohtia uudestaan sekä viime viikon radasta kaivertamaan jäänyttä kohtaa 10-16, johon löytyikin se nappiohjaus :)

Ledin tekniikkatreeneissä oli ”tasontarkastus” päivä. Saatiin tutustua rataan 5 min ja sitten vedettiin sitä, tarkoitus oli tsekata, osataanko itsenäisesti soveltaa ohjaustekniikoita oikeisiin kohtiin. Ja tietty vielä toteuttaakin ne ;) Ledi veti oikein kivasti menemään, se alkaa tuntumaan yhä enempi agilityltä!

Eilen Ledi treenasi vinokeppejä verkoilla, pimeää putkikulmaa, vähän puomia ja pussia ja rengasta ja… Oli niin kovin kivaa, ettei olis malttanut ollenkaan lopettaa! Kävipä Ledi leiskauttelemassa itekseen pari 60cm hyppyäkin, mutta treenataan nyt vielä kuitenkin 40-45cm hypyillä… Tiistaitreenien radasta tein pätkiä Ledinkin kanssa ja sehän osas!

Nyt kun Ledinkin meno alkaa tuntua aksalta, voi alkaa vähän vertailla noiden menoa. Agility on (tällä hetkellä) jotenkin ihanan kevyttä ja helppoa Ledin kanssa. Osittain tietty siksi, että sen kanssa ei tarvii niuhottaa rimoista, kun ei noita matalia pahemmin tiputa ja vaikka tiputtaisikin niin en ole siihen puuttunut. Ja kontakteja kun ei ole radalla niin niistäkään ei tarvii ”stressata”. Ledi vaan tahtoo tehdä oikein ja sitä on kivan kevyt viedä. Kamin kanssa puolestaan täytyy aina olla se perkele-asenne. Se tahtoo rynniä ohjauksesta läpi ja rimoista ja… Mutta on sen palo vaan jotain niin mahtia :) Ja onnistuessaan tuntuu vielä makeemmalta, kun sen kanssa ei ole helppo onnistua.

Ledi on semmonen näppäri pikkuauto, joka kääntyy kivasti ja kulkee sillä vaihteella minkä laittaa silmään. Kamin turboahdettu moottori puolestaan jyrisee aina täysillä ja ohjaajalla on olo koko ajan kuin veitsenterällä, että koska räjähtää… Niin erilaisia, mutta omalla tavallaan ihania ja tasapainottavat toisiaan kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti