15.8.2012

Veneretki

Muutaman vuoden maissa "muhimisen" jälkeen tehtiin taas Heilasta vesikelpoinen ja viimeisellä lomaviikollani käytiin kolmen päivän meriretkellä! Tätä ennen käytiin kaksi lyhyttä totutteluretkeä, joilla varmistettiin koirien ja veneen merikelpoisuus. Alkuun molempia koiria vähän jänskätti: Kamia veneen liikkeellä ollessa ja Lediä veneen kannella kulkeminen. Mutta hyvin ne hommaan tottuivat :)
Tämmönen retkipuksu meillä siis on käytössä:
  

Alkuun Kami oli sitä mieltä, että jos matkustaisi vaan edessä eikä tulisi taakse ollenkaan:

Ledi puolestaan viihtyi heti takana. Tai oikeastaan siellä missä on koko ajan joku rapsuttelemassa:

Mutta näin hienosti ne oppi venee reunalla taapertamaan:


Tiistaina lähdettiin reissuun ja ajatus oli puksutella Jurmoon. Muutaman tunnin Iniönaukolla keikuttuamme totesimme, että liikaa aaltoja, vene ei liiku mihkään ja toisaalta kävi koiriakin sääliksi. Päätimme siis kartaa lähimpään laituriin ja osuimme Kustaviin Laura Peterzénsin vierasvenesatamaan. Noh tulipa siis käytyä sielläkin, ei tarvinne toiste mennä... Oli siellä kiva merkitty metsäpolku, josta koirat tykkäsivät:
Ja ravintola, jonka ruoka oli ihan jees, mutta ylihintaista eikä sitä mitä listalla luki... Esim. tumma saaristolaisleipä oli vaaleaa patonkia... No valkkari sentään oli valkkaria!
Seuraavana aamuna oli tuulen suunta vaihtunut ja uskallettiin lähteä ylittämään Kihtiä. Jonkin verran siellä keinutti, kuten odotettua, mutta hyvin päästiin Jurmoon. Ihana paikka! Käytiin parin tunnin kävelyllä hiekkateillä ja metsässä sekä uimassa Kihdin aukolla, ah. Ruoka kahvila Kvarkenissa oli sopuhintaista ja LOISTAVAA! Ja tukkalehmiäkin löydettiin:


Seuraavana päivänä puksuteltiinkin takasin kotio, kun kylmälaukusta oli kylmä loppu ja koiratkin taisi tarvita huilin veneilystä. Mutta oli se vaan kivaa!

3 kommenttia:

 1. Video ei näy, sanoo vaan että on yksityinen video.
  Tahtoo nähdä kelpit kannella. :)

  VastaaPoista
 2. Kas kas, niinpä näytti olevan. Hassua kun aiemmin se toimi jo ihan ok... Toimiiko nyt?

  VastaaPoista
 3. Joo, nyt toimii. :)

  VastaaPoista