30.4.2013

Kamin magneettikuvaus

Nyt on Kami magneettikuvattu Espoon eläinsairaalassa neurologi Anne Muhlen toimesta. Alkutsekkauksessa (kävelyä, juoksua, portaita, vääntelyä ja kääntelyä) ei Anne huomannut Kamista oikeastaan mitään. No onhan se joo parempaan taas mennytkin eikä toisaalta oireet oikein ole kuin muutos aiempaan liikkumiseen, joten sitä on vieraan vaikea nähdä. Itsellä alko vähän jo olla olo, että pitääköhän lekuri mua ihan vainoharhaisena ja ollaanko täällä sittenkin turhaan. Ei varmaan noilla ”oireilla” olisi ihan heti magneettikuvaan päässyt, mutta onneksi siihen oli lähete helmikuussa Kamin kuvanneelta lääkäriltä.

Mutta en mä ole ollut vainoharhainen. Kamilla todettiin ahtauma oikeassa hermojuuressa ja hermojuuritulehdus, nämä johtuu siitä spondyloosista, joka on toispuoleinen ja kaventaa oikeaa hermojuurikanavaa. Tilanne ei ollut paha, mutta ilmeisesti se tulehdustila hermossa aiheuttaa kiusaa. Sitä helpottamaan saatiin neuropaattinen kipulääke ja pari viikkoa yritetään ottaa taas rauhallisesti. Anne totesikin, että täyslepoa ei tartte yrittää, koska oireet on lievät ja elämänilo täytyy kuitenkin säilyttää.

Parin viikon päästä kontrollisoitto ja tsekataan tilanne. Kun oireet saadaan pois, voi taas kokeilla lisätä rasitusta ja katsotaan mitä tapahtuu. Odotettavissa on, että tilanne muuttuilee ajan mittaan, välillä voi olla kipeä, välillä taas parempi. Ei voi tietää, näillä mennään.

1 kommentti:

  1. Ihana, tarkka omistaja! Kuinka moni koirakin joutuu kipujensa kanssa kärvistelemään...

    VastaaPoista