22.4.2013

Paimennuskausi!

Se on kevät ny! Kevät ja paimennuskausi!

Eilen vietettiin kahdeksan tuntia pellolla paimennuspäivän merkeissä. Aurinko paistoi ja oli hyvää seuraa, mikäs siellä on ollessa!

Aamupäivän kaksi kierrosta treenasin Ledin kanssa ja iltapäivällä oli Kamin ja Lassen (!) vuoro. Ledihän ei ole pahemmin paimentanut, takana ainoastaan pari sytyttelykertaa viime kaudelta. Sillon sillä oli ihan hyviä välähdyksiä, mutta ne ei ollut kauhean pitkäkestoisia. Nyt oli jo ihan eri meininki, ainoastaan pari pientä tippumista pois vietistä, mutta muuten oli oikein pätevä. Ja niin ihanan kiltti :)

Eka sessio otettiin tarhassa. Hyvin löytyi tasapaino, onnistui kuljetus ja kaarissa on hienosti etäisyyttä. Toinen sessio oli isolla pellolla. Lisää vaistonvaraista kuljetusta, tasapainojen hakua ja muutama pieni hakulähetys. Loistava pikkuotus. :)Lasse lähti ekaa kertaa kokeilemaan paimennusta ja hoiti siis treenit Kamin kanssa. He tekivät ensiksi tarhalla poispäinajoa reunoja pitkin, Kami hoiti hienosti hommansa ja opetti samalla Lasselle, että miten homma toimii ;) Se vaan tietää jo vanhasta kokemuksesta, että mistä on kyse. Toinen osio oli kaarien hakua, se Kamin kompastuskivi. Nyt eka kerta meni tosin vasta koiralla asian muisteluun ja ohjaajalla asian sisäistämiseen, mutta ainakin lampaat pysyivät hallussa ja ohjaajakin taisi sisäistää asian. Siitä se lähtee!

Kyllä oli Kami taas elementissään kun sai tuijotella lampaita :) Se sai toimia myös pysäytyskoirana muilta karkaavilta lampailta eli tuijotella kunnolla ja ihan luvan kanssa. Lammasnelikko vaan oli sen verran villi, että kun ne joku pöläytti karkuun niin niitä oli kohtalaisen vaikea enää pysäyttää, varsinkin kun se pöläyttäjäkin vielä yleensä seurasi mukana. No yksi nätti onnistuminen ja lauman palautus sentään saatiin tehtyä, täytyy vaan noita talven ruosteita hioa vähän pois...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti