3.4.2013

Irlannin matka

Jahas, kirjotellaas oikein reissupostaus. Ja vieläpä reissupostaus ilman koiria!

Viime viikon keskiviikkoaamuna hypättiin siis koneeseen ja nokka kohti Dublinia. Dublinissa oli varattuna vuokra-auto (http://www.budget.ie/) ja saatiinkin ihan upouusi Kia Sportage. Lukemat oli lähtiessä auton mittarissa 16 km ja nafti 1 000 km tehtiin niitä lisää.

 Matkareitti kartalla:


Lentokentältä lähdettiin suoraan motaria pitkin kohti länsirannikkoa, tarkemmin sanottuna Spanish Pointiin. Vähän taisi outo auto ja vasemmanpuoleinen liikenne laittaa kuskia koville, mutta hyvin selvittiin pikku kylien pikku katujen kurvailujenkin jälkeen perille rannikolle. Meillä oli kaksi huonetta varattuna Bellbridge House Hotellista. Matkassahan oli siis mun ja Lassen lisäksi Lassen äiti. Hotelli oli oikein kiva. Sijanti mukavasti rannalla (kesällä varmaan todella hieno paikka), palvelu oikein ystävällistä, hinta edullinen ja ravintolan ruoka oli superhyvää.


Torstaina aamupäivällä tukevan aamupalan jälkeen suunnattiin auton nokka kohti pohjoista ja mentiin ihastelemaan Cliff's of Moheria. Jestas mitkä maisemat, suosittelen! Vaikka ravintolasta ei saanutkaan olutta.   Moherista jatkettiin pikkuteitä Killimeriin ja sieltä lautalla Tarbertiin (lauttamatka noin 20 min, 18 € / auto). Tarbertista jatkettiin Killarneyhyn, josta oli varattu seuraava yöpyminen Mountain Dewistä. B&B:n sijainti oli aivan loistava: rauhallisen kadun varrella, mutta silti ihan lyhyt kävelymatka keskustaan. Aamupala oli reissun paras ja huoneet pieniä, mutta siistejä. Emäntä oli oikein mukavan ja avuliaan oloinen, tosin komentti "Toimiiko huoneen 4 vessan valo?" jäi vähän ärsyttämään, ikkunoista kun näki, että vessaan oli jäänyt valo kun oltiin kaupungilla... Tai sitten valossa on oikeasti ollut jossain vaiheessa vikaa ja rouva ihan vilpittömästi asiaa tiedusteli... Killarneyssa vähän tallusteltiin katuja, mutta kaupat oli jo pitkälti sulkemassa. Muutamassa pubissa tietty kävästiin ja lopulta löytyi oikein loistava ruokapaikkakin.

Perjantaina jatkettiin taas aamupäivästä matkaa kohti Corkia. Matkalla käytiin tutustumassa Irlannin vanhimpaan linnaan, Blarney Castleen. Ihan jees paikka, kesällä varmaan upea, kun linnaan kuului valtava puutarhaosio.

Ja linnasta sitten majapaikkaan Shandon Bellsiin. Tämä oli kanssa majapaikka loistavalla sijainnilla eli rauhallinen alue, mutta kävelymatka keskustaan. Koska oli pitkäperjantai, tai Good Friday, kuten paikalliset sitä nimittävät, oli alkoholin myynti kaikkialla kielletty. Sen mä ymmärrän, että kaupat ei saa sitä myydä, mutta kylläpäs tuntui hassulta ravintolassa, kun sielläkin oli tarjolla vain vettä/limsaa. Ihme niuhotusta. Eipä siis tullut ainakaan Corkin pubeissa notkuttua... No valtaosa oli tietty kiinnikin, kun harvempi pubiin haluaa vesilasillista nauttimaan.


Corkista jatkettiin taas lauantaina rantareittiä pitkin Dubliniin. Kaksi viimeistä yötä vietettiin Clontarfissa Slievenamon Manor B&B:ssä. Tämä nyt ei ollut enää sarjassa kävelymatka keskustaan, mutta loistava sijainti silti. Bussilla pääsi nopeasti keskustaan ja bussi lähti melkein heti oven edestä. Ja sijainti oli rauhallinen. Talon isäntä oli oikein mukava höpöttelijä, vanha Lasse Viren -fani :D Muita yöpyjiä ei samaan aikaan paikassa ollutkaan ja se oli hyvä, koska talossa tuntui kuuluvan kaikki äänet huoneesta toiseen ja narisevat lattiat. Vilkkaaseen aikaan voisi vähän häiritä yöunia. Mutta kiva ja hintaansa nähden loistava paikka tämäkin.

Jahka matkalaukut oli jätetty majapaikkaan, käytiin palauttamassa auto ja kuskikin sai huokaista helpotuksesta ;) Vuokra-autotoimistolta lähdettiin tallustelemaan kohti kaupunkia, mutta karttojen puuttuessa meni vähän sompailuksi. Eksyttiin vähän huonomman alueen keskelle ja siellä vielä pubiin, huh huh mikä paikka... Lopulta löytyi sentään se keskusta ja siistimmät mestat. Kierreltiin aikamme ja yritettiin löytää sopivaa ruokapaikkaa, mutta kiitos kuivan perjantain, oli joka päivä ihan täynnä ja päädyttiinkin palaamaan majapaikan seutuville syömään.

Sunnuntaina lähdettiin taas aamupäivällä keskustaan ja Guinnessin panimolle. Ihan ok kierros, ei mikään kauhean erikoinen. Pääsin mä sentään läpi Guinness academyn kurssilta ja sain sertifikaatin, että osaan laskea oikeaoppisen tuopin Guinnessia ;) Kierroksen päätteeksi nautittiin tuopilliset paikan näköalabaarissa, josta olikin ihan kivat näkymät yli kaupungin ja Wicklowin lumihuippuisille vuorille. Panimohäröilyn jälkeen tallusteltiin taas vähän lisää, syötiin maittava pubilounas ja lähdettiin hetkeksi kämpille huilaamaan. Illalla palattiin Lassen kanssa vielä kaupungille ja suunnattiin Arlington hotellin ravintolaan, jossa on joka ilta irlantilaismusiikki ja -tanssiesitys. Hintaan 29,95 € / hlö sisältyi kolmen ruokalajin illallinen ja hieno show, ei paha. Muusikot oli hauskoja läpänheittäjiä ja tanssijat laittoivat jalkoja klipeti klop ihan miljoonaa. Aivan ehdoton vierailukohde!

Maanantaina tallusteltiin keskustassa vielä vähän lisää ja illan suussa lähti lento kotio. Kiva reissu oli! Autoillen sai maasta irti paljon enempi kuin pelkällä Dublin-kierroksella. Pikkukylät ja pikkutiet, pitkät merenrannat, korkeat vuoret ja laiduntavat elukat, silmänruokaa riitti. Ilmakin suosi meitä: yhtenäkään päivänä ei joutunut sateessa talsimaan. Ekana päivänä automatkalla tuli jotain räntää, mutta siinä kaikki sade. Tuuli sitä vastoin oli kyllä aikamoinen, mutta mitäpä sitä muuta merenrannalla voi odottaa.

1 kommentti: